Uusimmat

Muusikko haastoi Activisionin oikeuteen: ”Guitar Hero -cover kuulostaa liian aidolta!”

22.11.2007 13:28 Miikka Lehtonen

BlahGuitar Hero -peli on vienyt julkaisija Activisionin leivättömän pöydän ääreen. Kyse ei ole yllättäen nuorten moraalia heiluttelevasta meiningistä tai edes paholaisesta, vaan biisistä, joka artistin mukaan kuulostaa liikaa alkuperäisteokselta.

Detroitissa 20.11. jätetty haaste väittään, että The Romantics -yhtyeen kappale ”What I Like About You” kuulostaa Rocks the 80s -pelissä liikaa alkuperäiseltä ja että kahta versiota on mahdoton erottaa toisistaan. Muusikoiden mukaan tämä saattaa hämätä pelaajat luulemaan, että bändi on oikeasti levyttänyt cover-version ja näin tukee Guitar Hero -peliä.

Vaatimukset ovat jenkkityyliin rempseät. Pelin myyminen olisi lopetettava ja rahaakin halutaan, sekä rangaistuksena että korvauksena. Activisionin lisäksi haasteessa vaaditaan tilille RedOctanea, Harmonixia ja pelin cover-biiseistä vastaavaa Wavegroup Sound -porukkaa.

Voisi joka tapauksessa kuvitella, että bändille kelpaisi kaikenlainen lisähuomio, kuten esimerkiksi hittibiisin soiminen eräässä maailman suosituimmista peleistä. Tosin huomiota se on tämäkin. Lienee sanomattakin selvää, että itse pelissä ei väitetä version olevan alkuperäinen, vaan se on kirjattu coveriksi, alkuperäisbändin saadessa kunniaa kappaleen tuomisesta julkisuuteen.

Onko väitteissä perää? Päättäköön jokainen itse.

”What I Like About You” Guitar Herossa

 

Originaaliversio

 

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Guitar Hero Encore: Rocks the 80s

Mitä tapahtuu, kun pelaa liikaa

Mitä tapahtuu, kun pelaa liikaa – osa 2

Mitä tapahtuu, kun pelaa liikaa – osa 3