Uusimmat

Frogger myi enemmän kuin Space Giraffe – Jeff Minter sekosi

23.11.2007 14:49 Miikka Lehtonen

Jeff ”Laama” Minterin uusin rakkaudenosoitus huumekulttuurille ja videopeleille, Space Giraffe, on osoittautunut melkoiseksi myyntipettymykseksi. Tämän ei luulisi tulevan yllätyksenä monillekaan, mutta Minter on ottanut asian tavallista raskaammin ja kilahtanut kunnolla.

Elokuussa Xbox Liven kautta julkaistu Space Giraffe ei ole varsinaisesti onnistunut löytämään yleisöään, sillä myyntitilastojen mukaan jopa Frogger-käännös on myynyt selkeästi enemmän. Minter otti asian sen verran raskaasti, että koko pelibisneksen hylkääminen tuntuisi kovalta ratkaisulta. ”En näe paljonkaan syitä jatkaa pelien tekemistä, jos Frogger, yksi historian surkeimmista peleistä, myy kymmenen kertaa enemmän kuin rakkaudella ja vaivalla tehty Space Giraffe”, Minter vuodatti blogissaan.

Osansa saavat myös pelaajat, joiden pelimaku on liian mainstreamia old schoolin ruumiillistumalle. ”OK, ymmärrämme sanomanne. Haluatte vain uusintaversioita vanhoista, paskoista kolikkopeleistä, joita muistatte hämärästi pelanneenne Amigoillanne. Pidämme turpamme kiinni, emmekä edes yritä tehdä mitään uutta. Sori, että yritimme”, kuului Minterin tuomio.

Jotta näin. Olisi toki harmi, mikäli muun muassa Commodore 64:n laamaklassikot ja Tempest 2000:n tehtaillut pelifakiiri ripustaisi piippunsa naulaan, mutta tässä tapauksessa on pakko todeta, että mies sai, mitä tilasi. Space Giraffe on jopa nostalgiahuuruisesti tarkasteltuna melko sekava ja underground-henkinen peli – ja vieläpä tarkoituksella. Ainakaan itse en ole tippaakaan yllättynyt, ettei Halo-väritteinen Xbox 360 -pelaajakanta ole innostunut siitä. Toivokaamme siis, että Minter löytää rauhanpiippunsa ja palaa vielä tehtailemaan pelejä.

Asiaa voinee edesauttaa poimimalla Space Giraffen mukaansa Xbox Live Arcadesta 400 pisteen pilkkahintaan.

Lue lisää eDomesta

Jeff Minter kertoo Llamasoftista ja tulevasta Xbox 360 -pelistään

Jeff Minterin uutuuspeli Space Giraffe julkaistu

Ennakko: Space Giraffe (Xbox 360)

Alternative Partyn historia järjestäjien silmin