Uusimmat

Tulevaisuus on täällä, peliohjain lukee ajatuksiasi jo ennen joulua – katso video

21.02.2008 16:10 Miikka Lehtonen

Kun meikäläisen sukupolvi oli nuori, tiedemiehet lupailivat lentäviä autoja, kuun pinnalla olevia siirtokuntia ja muuta mukavaa vuoteen 2000 mennessä. Toisin kävi, mutta nyt on aika ottaa askel kohti tulevaisuutta, sillä ajatuksia lukeva peliohjain on tulossa markkinoille.

Vielä on epäselvää, onko tiedossa vallankumous peliohjauksen vai tahattoman komiikan taholla, mutta itse ohjain on joka tapauksessa faktaa. Ensimmäistä kertaa viime keväänä esitelty Emotiv Epoc -ajatuspeliohjain on nimittäin siirtynyt prototyyppivaiheelta tuotantoon ja nähdään kaupoissa tänä jouluna. Ohjainta on myös esitelty parhaillaan käynnissä olevilla GDC-messuilla.

Komean näköinen kypärä sisältää 14 anturia, jotka lukevat pelaajan aivotoimintaa ja muuttavat impulssit ohjainliikkeiksi. Uskomatonta mutta totta, ohjain toimii – demoissa sen avulla on siirrelty laatikoita ja suoritettu todella yksinkertaisia toimenpiteitä. Vielä on siis hieman matkaa siihen, että pelaajat fragailevat toisiaan ajatuksen nopeudella.

 

Epocin prototyyppi demonstraatiossa

Kyynikko voisikin veikata, että Epocin kohtaloksi tulee jäädä monien muiden ATK-ihmeiden kaltaiseksi kuriositeetiksi, varsinkin kun hintaakin on suolaiset 300 taalaa. Toisaalta ehkä olemme sittenkin uuden ja uljaan tulevaisuuden porteilla ja Wii 2 tulee käyttämään ajatuksen voimalla toimivia ohjaimia? Tai ehkä emme. Mikäli joku on vielä kärryillä, Epocista löytää lisää tietoa Emotiv-yhtiön viralliselta saitilta.

Lue lisää eDomesta