Uusimmat

Cloverin veteraanit uusien projektien parissa

20.02.2007 12:50 Miikka Lehtonen

Vaikka legendaarinen Clover-studio onkin historiaa ja pääpomot ovat jo uudessa firmassaan, Cloverin varsinainen työväki on myös löytänyt itselleen uutta puuhaa. Myös Cloverin sulkeminen saattoi todellisuudessa tapahtua eri tavalla, kuin julkisuuteen kerrottiin.

Gamasutra-saitti pääsi aiemmin viikolla haastattelemaan Capcomin varamarkkinointipäällikkö Charles Bellfieldiä, joka puheli muun muassa Clover-miesten nykyvaiheista.

”Osa Clover-tiimin jäsenistä auttaa Takeuchi-sania Resident Evil 5:n kehityksessä, osa taas avustaa Inafune-sania hänen uuden Wii-pelinsä parissa”, Bellfield kertoi. Miehen mainitsema Inafune-san on luonnollisesti Mega Manin, Onimushan, Lost Planetin ja Dead Risingin luojana tunnettu Keiji ”The Killa” Inafune. Joko Wii-miesten puntti alkoi vipattaa?

Bellfield paljasti myös paljon puhutun, mutta heikosti tunnetun Clover-studion sulkemisen vaiheita. ”Todellisuudessa Mikami-san, Kamiya-san ja Inaba-san (eDome: Cloverin luovat voimat) halusivat itse lähteä yhtiöstä ja tehdä jotain muuta. Loput Cloverin työntekijöistä vain sulautettiin takaisin Capcomin muiden kehittäjien joukkoon”, hän selitti.

Luultavasti Clover-veteraanien työkuvan muutos ei vaatinut edes pöydän putsaamista, sillä Bellfieldin mukaan studio sijaitsi rauhallisesta ympäristöstään huolimatta Capcomin Osakan päämajassa muiden studioiden joukossa.