Uusimmat

Test Drive Unlimited PSP- ja PS2-pelaajien silmin

21.02.2007 13:57 Jukka O. Kauppinen

Xbox 360:llä häikäisevän vaikutuksen tehnyt Test Drive Unlimited saapuu maaliskuussa myös pienemmille pelikoneille. Miten upeasti verkkokilpa-ajoja tarjonnut megapeli sopii PlayStation 2- ja PSP-koneille? Selviäisikö se esimerkiksi Atarin tuoreimmasta kuvasetistä?

Mielenkiintoista kyllä, myös PS2:n ja PSP:n Test Drivejen luvataan olevan myös täysin verkkopelattava. Tarjolla on yli 30 autovalmistajan kaaroja, 1500 neliökilometriä Hawaijia ja  1600 kilometriä teitä ahmittavaksi. PS2-version luvataan olevan Xbox 360 –painoksen kaltainen siinä suhteessa, että sen pelimaailma on täysin saumaton, ilman havaittavia latausaikoja.

Ja onhan peli tulossa myös pc:lle, mutta sen olemus tuskin herättää yhtä suuria hämmästelyjä kuin Xbox 360 –pelin ahtaminen pienemmille pelikoneille.

TDU:n pc- ja PS2-versiot ilmestyvät 2.3. PSP:llä ajelu alkaa 23.3.

Entä miltä peli näyttää pienemmillä koneilla? Tsekkaa oheiset kuvat ja kuvagalleriat.

Näyte PlayStation 2 -versiosta.

Näyte PSP-versiosta.

Test Drive on yksi pelimaailman suurista dinosauruksista. Ihka ensimmäinen Test Drive julkaistiin kaksi vuosikymmentä sitten, vuonna 1987. Peli ilmestyi sekä 8-bittisille koneille C-64:n ja Applelle, sekä myös uudemmille Amigalle, Atari ST:lle ja pc:lle. Jättisuosion saavuttanut vapaamuotoinen ajelupeli sai nopeaan tahtiin lisälevyjä. Aivan kaikki Test Driven jatko-osat eivät kuitenkaan onnistuneet järin hienosti. Esimerkiksi Game Boylle ahdettua versiota ei voi kuin surkutella, ja 2000-luvulla julkaistut Test Drive -virittelyt olivat aika kaukana alkuperäisestä ideasta. Unlimited on kuitenkin palauttanut sarjan sille kuuluvalle kunnian paikalle.

Lue lisää eDomesta:

Legendaarinen Test Drive –sarja palaa entistä ehompana

Test Drive Unlimited lupaa erilaista ajeltavaa 360:llä

Test Drive Unlimited –ensitesti (pc, PS2, Xbox 360)

Test Drive Unlimited (Xbox 360)