Uusimmat

Destiny-päivitys korjaa pelin ankeaa loottisysteemiä

27.09.2014 18:00 Juho Anttila

Vuoden hypetetyin peli, Destiny, osoittautui monen mielestä vähintään pienoiseksi pettymykseksi. Potentiaaliahan pelissä riittää vaikka millä mitalla, mutta pikkuvikoja ja suunnitteluvirheitä piisaa. Yksi ikävimmistä on pelin loottisysteemi, joka ei oikein palkitse pelaajia johdonmukaisesti ja motivoivasti heidän saavutuksistaan.

Muun muassa Domen oma Miikkakin ehti jo oivassa artikkelissaan alleviivaamaan, että loottisysteemin olisi syytä muuttua, jotta pelaaminen olisi mukavampaa. Ilmeisesti Bungiella ollaan samaa mieltä, sillä Destinyn ensi viikolla julkaistava 1.0.2-päivitys korjaa loottijärjestelmää ainakin pieneltä osin.

Päivityksen polttopisteessä ovat Engramit, palkinnoksi saatavat, dekoodaamalla varsinaisiksi varusteiksi muuttuvat esineet. Aiemmin harvinaisiksikin koodatut Engramit saattoivat hyvin tuottaa pelkkää käyttökelvotonta roskaa. Jatkossa näin ei käy, vaan legendaarinen Engrami tuottaa aina vähintään legendaarisen esineen, harvinainen Engrami vähintään harvinaisen esineen ja niin edelleen.

Tämän sangen tärkeän muutoksen lisäksi loottia putoaa jatkossa muutenkin tiuhempaan tahtiin. Engrameja putoilee muun muassa niin päivittäisistä kuin viikoittaisistakin tehtävistä. Engrameja keräilleiden kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Päivityksen yhteydessä kaikki pelaajien inventaarioista löytyvät legendaariset Engramit muutetaan laadultaan harvinaisiksi. Dekoodaushommilla on siis kiire, tosin on kyseenalaista, tuottaako nykyjärjestelmä legendaarisista Engrameista sen parempia varusteita kuin mitä harvinaisista Engrameista jaetaan päivityksen jälkeen.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Dome kertoo, miten Destinystä tulisi parempi peli

Onko Destiny räiskintöjen uusi sukupolvi? Se selviää Domen arvostelusta!

Destiny löi heti pöytään tolkuttomat myyntilukemat