Uusimmat

E3dome: oliko tämä se todellinen Valven E3-yllätys?

18.06.2010 17:30 Jouni Mäki-Panula

Valve sai E3-messuilla näkyvyyttä Sonyn lehdistötilaisuudessa, mutta monilta taisi mennä ohi se Portal 2:n PS3-julkaisua suurempi uutinen. Valve näet suunnittelee vallankumouksellisesti mahdollistavansa PC/Mac- ja PlayStation 3 -pelaajien yhteispelaamisen Portal 2:ssa.

Alustariippumattoman co-op-mahdollisuuden paljasti Valven Eric Johnson, jonka mukaan kehitystiimin tavoitteena on saada ominaisuus toimimaan. Ilmeisesti kaikki ei siis aivan vielä toimi odotetulla tavalla. Johnsonin tarinan vahvisti toinen valvelainen Mike Dunkle, joten kyseessä ei ole yhden miehen satunnainen avautuminen.

Portal 2 julkaistaan ensi vuonna samaan aikaan PC:lle, Macille, Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle. Xbox 360 -pelaajat jäävät näillä näkymin ulkopuolelle muiden kimppakarkeloista.

Myös Valven suunnitelmat Steam/Steamworks-toiminnallisuuden ulottamisesta PS3:lle ovat siksi kiinnostavat, että ilmeisesti Valve voi tuuppia PS3-julkaisuihinsa päivityksiä ja sisältöä suoraan. Valven julkaisut voivat näin ohittaa Sonyn oman tarkastusvaiheen, joka normaalisti kestää viikosta useamman ihan pienillekin päivityksille.

Lähde: Valve planning cross-compatibility for Portal 2 on PS3.

Kaikki eDomen E3dome-uutiset löydät täältä: E3 2010 -uutiset.

Lue myös

E3 tähän mennessä – päivä 4

E3dome: Dead Rising 2: CASE ZERO julkaistaan vain Xbox Livessä

E3dome: kuvissa Shogun 2: Total War

E3dome: RRODit ovat historiaa!