Uusimmat

Huhupartio: Sony yrittää herätellä PSPgo:ta henkiin

02.02.2010 17:45 Miikka Lehtonen

Sonyn viime syksynä julkaisema PSPgo-käsikonsoli on monta asiaa, näistä tärkeimpänä – valitettavasti – melkoinen floppi. Useiden onnettomien seikkojen yhteensattumana konsolit pölyttyvät kauppojen hyllyillä ja Sonyn digivallankumous jäi vain haaveeksi. Firma ei kuitenkaan ole valmis kuoppaamaan käsikonsoliaan, vaan suunnittelee kovia otteita. Jos siis huhuihin on uskominen.

Tarjoilemme teille useiden mutkien kautta kuulemamme tiedot, joiden mukaan ainakin minulle tuntematon Gamervision-saitti on kuullut ”Sonya lähellä olevilta lähteiltä”, että firma aikoo julkaista PSPgo-käsikonsolinsa uusiksi. Tavoitteena on herättää pelaajien kiinnostus vähälle huomiolle jäänyttä laitetta kohtaan hinnanpudotuksilla ja raflaavalla markkinointikampanjalla. Saitin mukaan asiasta kuultaneen lisää maaliskuussa järjestettävässä GDC-tapahtumassa.

Siinäpä se sisältö sitten oli, mutta uskoisiko huhuja? Ainakin alkupuoli on totta, sillä PSPgo on floppi. Kun Sonyn kovasti himoitseva siirtyminen puhtaaseen digijulkaisuun jäi vapaaehtoiseksi ominaisuudeksi ja laitteen myyntiluvut vaisuiksi, moni julkaisija päätti tunkea pelinsä yhä markkinoille UMD-muodossa, leikaten näin konsolit kokonaan pois pelikentältään, mikä ei auttanut pätkääkään normaalia PSP:tä kalliimpaa mallia.

Hankalammin hakkeroitava PSPgo sopii myös hyvin yksiin muinaisen teorian kanssa, jonka mukaan PSP myi niin hyvin, koska laitteelle oli jumalattoman helppo piratisoida pelejä. Ja pelien myyntiluvuthan olivat yleensä heikot ja suuri syy sille, miksi Sony olisi halunnut siirtyä digitaaliseen levitykseen.

Tämä kaikki on sangen harmillista, sillä PSPgo on mainio vehje. Kevyt, entistä paremmin käteen sopiva ja näppärän näköinen laite on mitä mainiointa vaihtelua kaakelitiilen aerodynamiikalla varustetulle PSP:lle. Toivottavasti firma keksii vielä keinot antaa sille mahdollisuuksia uuteen elämään.

Lähde: Gamervision

Lisää aiheesta

Kauppaketju hylkii uutta PSP:tä ja usuttaa kuluttajia boikottiin

PSPgo korkattiin mutta homebrewiä on turha toivoa vielä

PSP Go – Sonyn uusi taskukonsoli ensitestissä

Lue myös

Arvostelu: Darksiders (PS3, Xbox 360)

Haluatko huutaa vihollisesi hautaan? Tämä on peli sinulle!

Blizzard julkaisi pinon hiekkaisia Diablo III -kuvia