Uusimmat

eSports-draamaa Hearthstonessa – turnausvoittajaa väitetään feikkihenkilöksi

21.02.2015 16:00 Juho Anttila

Siellä missä kilpaillaan, myös huijataan. Elektroninen urheilu, eSports, on siitä otollinen alue huijareille, että kisoihin voi usein osallistua vaikka ei pääsisi paikan päälle fyysisesti. Tämä luokin mahdollisuudet melkoiselle draamailulle.

Parhaillaan keskusteluja käydään Blizzardin Hearthstone-korttipelin ympärillä. ESL Legendary Series -turnauksen voittajaa, Hyerim ’MagicAmy’ Leetä syytetään nimittäin feikkihenkilöksi. MagicAmy liittyi hiljattain Andrey ’Reynad’ Yanukin vetämään Tempo Stormiin. Reynad onkin joutunut lopettamaan tiimin pelistriimaukset siihen saakka, kunnes MagicAmy-sotku selvitetään.

Yksi syytösten esittäjistä on Eric ’Specialist’ Lee, joka on itse pelannut Tempo Storm -tiimissä. Specialist on ollut itsekin syytettynä huijaamisesta, joten miehen oma luotettavuus jää kyseenalaiseksi. Toisaalta MagicAmy itse ei ole koskaan näyttäytynyt paikan päällä ammattilaisturnauksissa eikä hän ole myöskään julkaissut pelistriimejään Twitchissä.

Alun perin Redditissä ilmestyneiden syytösten tultua julki pelaajat nimeltä Keaton ’Chakki’ Gill ja Lewis ’Blackout’ Spencer ovat heittäneet lisää bensaa liekkeihin julkaisemalla kuvia, joissa vihjaillaan MagicAmy-tilin kuuluvan kanadalaiselle William Blaneylle. Blaney puolestaan väittää deittailleensa aiemmin Hyerim Leetä.

Huh huh, minkälaista saippuaoopperaa. Eipä tässä sivusta seuratessa oikein muuta voi todeta. eSports viihdyttää monella tavalla.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Blizzard näkee eSportsin yhteisönrakentajana

Uusin eSports-tyhmyys: vain yksi lesbo naisjoukkueeseen, tai bännit kaikille! (päivitetty)

CS-vedonlyöntihuijarit saivat ikibannit Valven turnauksiin