Uusimmat

Miltä tuntuisi kävellä juoksuvauhtia? Tällainen ihmetuote on kehitetty

06.11.2022 18:11 Muropaketin toimitus

Robotiikka-alan startup -yritys Shift Robotics kehitti ”kengät”, jotka tekevät kävelemisestä nopeampaa.

Shift Roboticsin kenkien nimi on Moonwalkers. Ne ovat eräänlainen versio hihnoilla kiinnitettävistä rullaluistimista, mutta tekoälyllä varustettuna.

Moonwalkerit käyttävät antureita, tekoälyohjelmistoa ja kahta 300 watin moottoria jarrutuksen ja kiihdytyksen ohjaamiseen, joten käyttäjän tehtäväksi jää vain kävely ja kenkien hienovarainen ohjaus.

Sisäänrakennetut tekoälyalgoritmit laskevat antureiden avustuksella kävelijän nopeuden ja kiihtyvyyden, ja säätävät moottorin nopeutta automaattisesti. Käyttäjän tarvitsee vain kävellä nopeammin tai hitaammin kiihdyttääkseen tai hidastaakseen nopeutta.

Kymmenestä polyuretaanipyörästä kahdeksaa pyörittää sähkömoottorit, ja yhdellä latauksella voi Moonwalker-kävellä noin tunnin. Kengät ovat saranoidut niin etu- kuin takaosastakin, joten niillä voi ottaa askeleita luonnollisen oloisesti. Sarana toimii myös kytkimenä, jotta portaat voi kävellä turvallisesti.

Kantapään nosto sammuttaa pyörät, ja käyttäjä voi liikkua ilman moottoreita. Sama ele kytkee pyörät uudelleen päälle. Shift Roboticsin mukaan pyörät ovat turvalliset väkijoukoissakin kulkemiseen.

Ne tarvitsevat kuitenkin noin kolmen metrin matkan huippunopeudesta täydelliseen pysähtymiseen, joten käyttäjän on ennakoitava liikennettä. Nopeutta kengät tarjoavat noin 11 kilometriä tunnissa.

Tuotetta markkinoidaan Kickstarter-kampanjan kautta, ja sen avulla Shift Robotics toivoo keräävänsä rahoitusta noin 90 000 euroa. Tavoite on jo ylittynyt yli kaksinkertaisesti. Lopputuotteen hinnaksi on kaavailtu noin 1400 euroa. Alla video.