Uusimmat

After Reset hakee tyylinsä vanhoista Fallouteista

16.11.2013 12:00 Teemu Viemerö

Jotkut Falloutin varhaisimpien pelien ystävät kokivat karvaan pettymyksen, kun Bethesda muutti pelisarjan täysin Fallout 3:ssa. Vuoropohjaiseen taisteluun perustuva apokalyptinen roolipeli muuttui suoraviivaisemmaksi toimintapeliksi. Isometrisyys oli kuollut ja kuopattu. Black Cloud Studiosin After Reset palaa kuitenkin vanhemmalle linjalle, joka ei kelvannut Bethesdalle.

Vähän aikaa sitten Kickstarterin yhteisörahoitukseen ilmestynyt After Reset on kerännyt vasta 21 000 dollaria 900 000 dollarin tavoitteesta. Valmistuessaan peli tarjoaa kehittäjän mukaan massiivisen kartan, jota pelaaja voi tutkia niin paljon kuin vesivarat riittävät.

Pelaaja voi myös ohjata useampaa hahmoa. Pelimekaniikat perustuvat Falloutin SPECIAL -järjestelmään ja Dungeons & Dragons 3.5:een.

Falloutiin yhdistävinä tekijöinä nähdään kuvakulman lisäksi muun muassa tarina suojassa selviytyneistä eloonjääneistä sekä tuttuun Fallout-tyyliin erilaisia heimoja, rosvoja ja orjakauppiaita.

Vaikka vaikutteiden ottaminen on hyvä asia, niin mielestäni kunnianosoitus muuttuu kopioinniksi  kun pelin fontitkin pitää matkia samanlaisiksi. Kehittäjä tosin mainitsee tulevan pelin olevan tarkoituksenmukaisesti korvike vuonna 2003 lopetetulle Fallout: Van Buren -projektille.

Lisätietoja: http://www.kickstarter.com/projects/2146421095/after-reset-rpg

Lisää aiheesta

Bethesda ja Interplay pääsivät sopuun Fallout MMO:sta? 

Fallout 3:n hakkeroinnista tehtiin oma peli 

Oi mikä tyttöystävä – teki Fallout-monopolin synttärilahjaksi 

Tsekkaapa Wesley Burtonin Fallout-luonnokset 

Muropaketin uusimmat