Uusimmat

Lego Star Warsista kasvoi 25 vuodessa satojen eri tuotteiden jättiläinen

25.06.2024 15:09 Tatu Junni
Lego Star Wars

Kuva: Tatu Junni, Muropaketti.com

Legon ja Star Warsin yhteistyö on kestänyt jo 25 vuotta.

Lego ja Lucasfilm paiskasivat kättä vuonna 1998 ja julkistivat heti seuraavana vuonna ensimmäiset Lego Star Wars -tuotteensa. Aluksi kaukaiseen galaksiin passitetut muovipalikat keskittyivät promoamaan kesän 1999 huippuodotettua Star Wars: Episode I – The Phantom Menace -elokuvaa, mutta homma otti pian lisää kierroksia alleen ja vauhti on sittemmin vain kiihtynyt.

Erilaisia Lego Star Wars -tuotteita on julkaistu 25 vuoden aikana sadoittain alkaen lukuisista rakennussarjoista ja päätyen erilaisiin kypärätuotteisiin ja Lego BrickHeadzeihin. BrickLinkin mukaan eri Lego Star Wars -tuotteiden määrä on ylittänyt 900:n rajan jo aikaa sitten.

Valikoima on sangen laaja myös erilaisten Lego Star Wars -sarjojen ja -spesiaalien saralla, ja vuonna 2005 Lego Star Wars levisi myös videopelien puolelle Lego Star Wars: The Video Gamen merkeissä. Tähän mennessä erilaisia Lego Star Wars -pelejä on julkaistu jo kahdeksan kappaletta. Niistä tuorein eli vuoden 2022 Lego Star Wars: The Skywalker Saga summasi yhteen kaikki yhdeksän elokuvaa ja sai vielä useamman laajennuksenkin julkaisunsa jälkeen.

Erilaisten oheistuotteiden tarkkaa määrää tuskin tietävät edes Lego ja Lucasfilm enää. Sellainen määrä rättiä ja krääsää on vuoden 1999 jälkeen markkinoille puskettu.

Lego Star Wars The Skywalker Saga

Kuva: © LEGO

Loppukeväästä Lego ja Lucasfilm juhlistivat Lego Star Warsia sillä ilmeisimmällä mahdollisella tavalla – eli tietenkin julkaisemalla lisää Lego Star Warsia. Juhlavuoden julkaisut tunnistaa pienestä kyltistä, jossa lukee ”25 Years of Lego Star Wars”. Muutoin tuotteet ovat linjassa aikaisempien Lego Star Wars -julkaisujen kanssa.

Muropaketin toimitukseen saatiin uudesta tuotesarjasta kokeiluun 921 palikan Millennium Falcon ja 718 palikan Mos Espa Podrace ‑dioraama. Molempien settien ikäraja on K18, mutta kyllähän näiden kasaaminen nuoremmiltakin luonnistuu.

Sekä Millennium Falconin että Mos Espa Podracen rakentaminen oli yhtä nostalgisen muikeaa näpertelyä kuin ennenkin. Jos kuitenkin ihan pervorehellisiä ollaan, niin The Phantom Menacen kaahailukohtauksen pohjalta tehty dioraama ei ole visuaalisesti Lego Star Warsin kiinnostavimpia tuotteita. Millennium Falcon olikin seteistä kaikessa harmaudessaan selvästi mieluisampi, onhan Han Solon alus edelleen ikoninen ilmestys.

Tarkemmin Lego Star Warsin 25-vuotistarjontaan voi tutustua marketin leluhyllyllä tai Legon kotisivuilla.

Uusien Lego-tuotteiden lisäksi tarjolle on tullut juhlavuoden kunniaksi isokokoinen ja noin 180 euroa maksava The Force of Creativity -kirja. 312 sivun mittainen ja kovakantinen järkäle esittelee Lego Star Warsin tarinaa haastatteluiden ja runsaan kuvituksen kautta.

Ja tarina jatkuu edelleen, sillä Lego ja Lucasfilm ovat sopineet jatkavansa yhteistyötä aina vuoteen 2032 saakka. Lisää juhlajulkaisuja on siis arvatenkin luvassa taas viiden vuoden päästä, kun tuotesarja täyttää 30 vuotta…

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat