Uusimmat

GrimGrimoire tarjoilee harvinaisen erikoista tosiaikastrategiaa syyskuussa

08.08.2007 16:19 Miikka Lehtonen

Mikäli tavallista erikoisemmat pelit kiinnostavat ja nurkissa kummittelee vielä PlayStation 2, kannattaa merkitä kalenteriin syyskuun 28. päivä. Silloin on tiedossa todellista herkkua kaikille eurooppalaisille pelimiehille.

Nippon Ichi on tullut vuosien varrella tunnetuksi sangen syvällisistä ja haastavista taktiikkapeleistään. Disgaea, La Pucelle Tactics ja monet muut ovat viehättäneet innokkaimpia genren ystäviä satojen tuntien ajan. Nyt firman seuraava peli on tulossa myös Eurooppaan.

GrimGrimoire on tarina nuoresta tytöstä, joka lähtee opiskelemaan magiaa arvostettuun akatemiaan. Kun kaikki kaverit kuitenkin katoavat oudosti, on aika lähteä matkalle muistoihin selvittämään, mihin kaverit ovat oikein joutuneet. Tämä sujuu parhaiten maagisen ja todella komean tosiaikastrategian keinoilla, joskin Nippon Ichin tyyliin pienoisin kiertein varustettuna.

Peli on saavuttanut erittäin positiivisen vastaanoton niin japanilaisten kuin amerikkalaistenkin pelaajien ja toimittajien keskuudessa, joten on jo korkea aika saada peli myös vanhan mantereen puolelle. Odotusta jatkuu vielä hetkinen, sillä GrimGrimoire ilmestyy PlayStation 2:lle kautta Euroopan 28.9.

Taikaseikkailua odotellessaan voi käydä vaikka katselemassa hurmaavaa 2D-taidetta pelin virallisilla kotisivuilla tai tutustua alla olevaan videoon.