Uusimmat

Xbox 360:n XNA-pelit eivät kiinnosta juuri ketään

31.03.2009 21:57 Jukka O. Kauppinen

Xbox 360:lle julkaistun pelien ja omien ohjelmien kehitysjärjestelmä XNA on kiinnostanut kyllä ohjelmien tekijöitä. Pelaajia ja ohjelmien testailijoita XNA-ohjelmat eivät kuitenkaan kiinnosta sitten yhtään.

XNA on hyvin pidetty salaisuus Xbox 360:n maailmassa. Kyseessähän on ohjelmistopaketti ja latauskanava, jonka avulla ohjelmoijat voivat luoda Xbox 360:llä ikiomia luomuksiaan ja julkaista ne suurelle yleisölle. Suuri yleisö ei kuitenkaan tunnu XNA:sta perustavan. Mahtaneeko monikaan ylipäätään tietää täsmälleen mikä XNA on, saati tietää mistä ne Xbox 360:n latauspalveluista löytää?

Oli miten oli, XNA-ohjelmien menekki on sanalla sanoen surkeaa. Eiväthän ne ole varsinaisesti bisnestä lähtökohtaisestikaan, mutta jos vain kolme peliä on ylittänyt 5000 dollarin myynnin rajan, niin eipä sillä juuri juhlita.

XNA-teokset eivät kilpaile Live Arcaden kanssa vaan ne ovat lähinnä vapaa kanava toteuttaa itseään ja julkaista teoksiaan suurelle yleisölle. Mutta tällaisenaan XNA vaatisi Microsoftilta isoa remonttia ja teosten näkyvämpää esilletuontia, mikäli palvelusta halutaan mitään todellista hyötyä. Jos vain kahden pelin demoversioita on ladattu yli 50 000 kertaa, niin kyllä siinä riittää propagandisteille työsarkaa.

Ps. XNA-pelit löytyvät Marketplacelta Community Games -sivulta.

Lähde: GamerBytes Analysis: XNA Community Games Sales Data Revealed

Lisätietoja: XNA Creators Club

Lue myös

Arvostelutuplassa grindaavia nettipiraatteja ja rienaavia salamurhaajamunkkeja

Kiinassa louhii miljoona kultafarmaria

Lääkärit ihmeissään: videopelit kehittävät näkökykyä

Sonyn huikeat uutiset: PlayStation 2:n hinta laskee

Super Sprintin ystävien formulakausi alkoi: New Star Grand Prix

Xbotisti, oletko ladannut yhtään XNA-ohjelmaa?

Katso tilanne vastaamatta