Uusimmat

Nintendo: Ei Wiitä pukinkonttiin!

01.10.2007 12:09 Miikka Lehtonen

Wii?Suomessa tunnetusti talvi yllättää aina autoilijat, mutta he eivät ole ongelmansa kanssa yksin. Wiin suosio on nimittäin yllättänyt japanilaisjätti Nintendon pöksyt kintuissa. Vaikka pöksyjä – ja tuotantolukuja – on hilattu myöhemmin ylöspäin, iso-N varoittaa, että Wiit tulevat loppumaan tänäkin jouluna kesken.

Nintendo-kiho ja kaikkien pelaajien paras kaveri, Reggie Fils-Aime, ehti puhelemaan Wiin tuotantovaikeuksista Mercury Newsille ja kiisti heti alkuun että moisia edes on. Reggien mukaan kyse ei ole siitä, ettei Nintendo pysty tuottamaan tarpeeksi konsoleita, vaan siitä, että asiakkaat ostavat niitä vielä innokkaammin. ”Voin kertoa, että tyypillisesti yksi Wii-erämme riittää alle päiväksi”, Reggie selitti.

Tilanne ei tule miehen mukaan parantumaan jouluksi, vaan edessä on jo toinen joulu putkeen, jolloin kaupoilla on tarjota vain eioota innokkaille Wii-ostajille. ”Työskentelemme rankasti taataksemme asiakkaillemme tyydyttävän joulun, mutta en voi taata, että pystymme vastaamaan kysyntään. Itseasiassa voin todeta virallisesti, että emme pysty”, Reggie varoitteli.

Ei sinänsä ihme, sillä Wii jatkaa edelleen huimia myyntejään. Se ohitti kuukausi sitten myynnissä Xbox 360:n ja otti näin tämän sukupolven myydyimmän konsolin tittelin haltuunsa, vaikka ilmestyikin vuoden 360:n perässä.

Lue lisää eDomesta

Wii ohitti 360:n, on nyt sukupolven myydyin konsoli

Oliko Wii joulun ostoslistalla?

Katso tilanne vastaamatta