Uusimmat

ASUS vauhdittaa näytönohjaimiaan ylikellotusohjelmalla

02.10.2007 11:24 Jukka O. Kauppinen

Laitevalmistaja Asus julkaisee uuden SmartDoctor-työkalun, jolla käyttäjät voivat puukottaa GeForce 8 –pohjaisia näytönohjaimiaan entistä suurempiin nopeuksiin. Asus lupaa grafiikalle 15-25 prosentin lisäkyytiä.

Halpaa hubaa, etenkin kun Asusin mukaan ilmainen teholisä löytyy parilla hiirenklikkauksella.

SmartDoctor-ohjelmalla käyttäjä voi puukottaa sekä näytönohjaimen ytimen että stream-prosessorin kellotaajuutta maksimaalista tehoa etsiessään. Ja Asusin mukaan vieläpä turvallisesti – kortin BIOSia ei tarvitse päivittää, takuu säilyy eikä näytönohjainkaan voi vaurioitua, kun kaikki tapahtuu ohjelmallisesti.

Valmistajan esimerkin mukaan Geforce 8500GT –näytönohjaimen shader-kello voidaan ylikellottaa 1458 megahertsiin, jolloin 3DMark06 antaa 25 prosenttia paremman tuloksen. 8600GT puolestaan venyy 15 prosentilla.

Kovia väitteitä, tosin täytyy huomioida että omakehu on omakehua ja todennäköisesti testit on ajettu vähintäänkin optimoidulla kokoonpanolla. Normaalikäyttäjällä hyöty jää todennäköisesti vähäisemmäksi, mutta joskus pienemmästäkin teholisästä on iloa. Toivottavasti näytönohjaimen ja kotelon jäähdytys on kunnossa, sillä kellotaajuuksien kasvu nostaa myös lämmöntuottoa.

SmartDoctor löytyy jatkossa vakiona Asusin GeForce 8 –näytönohjainten työkalupaketista. Sen voi ladata jo nyt Asusin sivuilta.

http://support.asus.com.tw/download/download.aspx

Lisätehoa ylikellotuksella?

Katso tilanne vastaamatta