Uusimmat

Second Life teki Hep Shepherdistä oikean muusikon

16.11.2007 11:42 Jukka O. Kauppinen

Virtuaalimaailmat tarjoavat aina jänniä yllätyksiä  ja elämyksiä. Erityisesti Second Life –verkkomaailma on ollut viimeisen parin vuoden aikana massiivisesti kasvava trendi, johon myös yritykset ovat sukeltaneet innolla. Joskus homma toimii myös toiseen suuntaan.

Hep Shephard oli aloitteleva muusikko, joka etsi breikkiään indie-artistien nykyään suosimien kanavien kautta. Myspace tai muut muusikkojen ja fanien keskittymät eivät kuitenkaan tuoneet tyydytystä.

Second Life kuitenkin osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Shephard heitti virtuaalimaailmassa virtuaalisia keikkoja, joiden kautta hän loi virtuaalisen faniverkoston oikeista ihmisistä ympäri maailmaa.

Noin 150 Second Life -keikkaa heitettyään Shephardilla on osoittaa myös selkeitä tuloksia. Laaja fanikanta, oma promoottori ja manageri mahdollistivat vanhan työn jättämisen ja muusikon hommiin keskittymisen. Nyt miekkonen keikkailee livenä New Yorkissa ja marraskuun lopussa ilmestyy ensimmäinen sinkku.

Mitä siis opimme? Aina kannattaa yrittää. Ja aktiivinen fanikanta ja huomion herättäminen jopa virtuaalimaailmassa voi tuoda positiivisen tuloksen. Isompi siivu pienestä kakusta voi olla parempi kuin pikkuruinen siivu valtavasta kakusta.

http://www.jeffkrantzmusic.com/

Lue lisää eDomesta

Habitat – morppailua Second Lifen malliin jo 80-luvulla C-64:llä

Kyberterroristit iskivät – ”pommi-isku” Second Lifessä

Pelinollilla ja ykkösillä miljonääriksi

Virtuaalimaailmat – rauhallisuuden tyyssijoja?

Virtuaalitodellisuus on lapsilta kielletty – Second Life

YLE kertoo verkkopelien virtuaalitalouksista

Oletko löytänyt uusia, kiinnostavia artisteja pelien tai verkkoyhteisöjen kautta?

Katso tilanne vastaamatta