Uusimmat

Sony suunnittelee PlayStation-puhelinta?

22.11.2007 12:35 Miikka Lehtonen

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, jonkin sortin PlayStation-puhelin tuntuu olevan Sonyn suunnitelmissa. Patenttipaperit on jo täytetty ja nyt firman edustajat kommentoivat, että puhelin olisi ehdottomasti mahdollinen projekti. Joko tässä kannattaa varausmaksuja maksella?

Tuskin sentään ihan vielä, mutta Sonyn brändit ja eri osastot huomioiden PlayStation-puhelin olisi sangen luonnollinen jatke – ja tämä on huomattu myös itse pääkallopaikalla. Economic Times -lehden haastattelema Jim Ryan, Sonyn operatiivinen johtaja, puheli muun muassa PlayStation-kännykän mahdollisuuksista.

”PlayStation on todistettu menestysnimike ja niin on myös Sony Ericsson. Näiden kahden haaran yhdentyminen on tietenkin mahdollista. Olisi todella kiehtovaa tehdä konsolipainoitteinen puhelin”, Ryan pohti. Hän vertasi konsolipuhelinta kamerakännyköihin, joissa kummankaan ominaisuudet eivät kärsi – jos nyt kamerat eivät välttämättä olekaan puhtaiden räpsimien veroisia. Ryan tiedostaa myös tämän ja painottaa, että mikäli PlayStation-puhelin muuttuu unista todellisuudeksi, sen täytyisi olla nimenomaan pelikone, jolla on myös puhelimen ominaisuuksia, eikä toisin päin.

Sonyn varovaiset askeleet ovat hyvin ymmärrettävissä, sillä puhelimen ja pelikoneen yhdistäminen ei ole osoittautunut helpoksi tehtäväksi. Maailmanlaajuinen kännykkäjohtaja Nokia veti kunnon turvat oman nGagensa kanssa, eikä pelipuhelimissa ole muutenkaan juuri kehumista. Projekti on joka tapauksessa jo käynnissä, ainakin jollain asteella, sillä Sony jätti vuosi sitten patenttianomuksen PSP:n näköiselle puhelimelle Yhdysvalloissa.

Ostaisitko PSP-puhelimen?

Katso tilanne vastaamatta