Uusimmat

Suorituskyky

13.05.2017 16:00 Antti Voutilainen

 Suorituskyky ja mittaukset

Vaikka konetta ei ensisijaisesti ole suunnattu pelikäyttöön, päätimme siitä huolimatta kokeilla, voisiko se taipua myös siihen. Graafisen suorituskyvyn mittaamiseksi koneella ajettiin 3DMarkin Firestrike- ja Time Spy -testit. Lisäksi konkreettisempaa suorituskykyä selvitettiin Counter-Strike: Global Offensive -pelillä.

Firestrike-testi ajettiin Full HD -resoluutiolla, ja siinä tulokseksi tuli 4382 pistettä. Time Spy -testi ajettiin oletusasetuksilla, jossa resoluutiona on 2560 x 1440. Pisteitä kertyi 1579. Jos verrataan Firestrike-testin tulosta Muropaketin aiempiin peliläppäritesteihin, on helppo todeta, että pelaaminen ei ole Surface Bookin vahvinta aluetta.

Counter-Strike: Global Offensive ei ole graafisesti raskaimmasta päästä. Testauksen tarkoituksena olikin selvittää koneen käyttäytymistä ja kykenevyyttä 3DMark-testejä pidemmässä käytössä. Sujuvan 60 FPS:n ruudunpäivitystason Surface Book saavutti, kunhan malttoi luopua reunanpehmennyksestä ja anisotrooppisesta suodatuksesta. Resoluutio oli näytön natiivi eli 3000 x 2000.

Pelatessa lämpötilat nousivat HWMonitor 1.31:n mukaan prosessorin osalta 58 asteeseen ja näytönohjaimen osalta 59 asteeseen. Kuormituksessa kone kuumeni kaikkein voimakkaimmin näytön takaa Microsoft-logon kohdalta.

3DMark-testeissä näytön sisällä olevat tuulettimet pysyivät suhteellisen maltillisilla kierroksilla. Häiritseväksi tuuletus muuttui pelatessa, jolloin ääni kuului selvästi jopa kuulokkeet korvilla. Työpöytäkäytössä ja videoiden toistamisessa kone on käytännössä äänetön.

Surface Book on varustettu 70 wattitunnin akulla. Microsoft lupailee akkukestoksi 16 tuntia, mutta aivan siihen ei kokeilussa päästy. Näytön kirkkauden ollessa suurimmillaan akkukesto oli 8 tuntia ja 36 minuuttia. Normaaleilla asetuksilla yhdeksän tunnin eli pitkän työpäivän jälkeen akkua oli jäljellä vielä 32 prosenttia.

Huomioitavaa on, että pelkkänä tablettina akkukesto on huomattavasti lyhyempi, sillä valtaosa akkukapasiteetissa on näppäimistöosassa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Rakenne
  3. Käyttö
  4. Suorituskyky
  5. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat