Mini-ITX-kotelot testissä – talvi 2015

Mini-ITX-kokoluokan kokoonpanot ovat kasvattaneet viime vuosina merkittävästi suosiotaan ja sen myötä myös mini-ITX-emolevyille mitoitettujen koteloiden tarjonta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Muropaketissa mini-ITX-koteloita testattiin viimeksi vajaa pari vuotta sitten, kun testissä vierailivat mallit BitFenixin, Cooler Masterin, Fractal Designin ja Silverstonen valikoimista. Viimeisen parin vuoden aikana markkinoille on esitelty liuta uusia kotelomalleja, joten päätimme ottaa testiin kolme kuluneen vuoden aikana markkinoille tullutta varteenotettavaa vaihtoehtoa.

Kysyimme testikoteloiden valintaan myös MuroBBS:n käyttäjien mielipidettä, joka lopulta myötäili varsin pitkälle toimituksen alkuperäisiä suunnitelmia. Asetimme koteloille vaatimuksiksi normaalikokoisen ATX-virtalähteen ja mahdollisimman lähelle täysikokoisen näytönohjaimen mahtumisen sekä mieluusti myös mahdollisimman hyvät tilat prosessoricoolerille. Mukaan valikoituivat lopulta Antec ISK600, Cooltek W1 ja Corsair Obsidian 250D, jotka sijoittuvat noin 60-95 euron hintaluokkaan.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä asetamme ne vastatusten lämpötila- ja melumittausten saralla.

 

Seuraava sivu
Muropaketin toimitus
Tagit: mini-ITX, Antec ISK600, Cooltek W1, Corsair Obsidian 250D, kotelot
Deepcool lanseerasi poikkeuksellisesti muotoillun TriStellar-kotelonsa

Kommentit

3.
iippoo

Ncase M1: https://www.ncases.com/

Suosittelen vahvasti.

Joo, hyvä kotelo varmasti, mutta hintaakin on sitten 2-3-kertaisesti näihin nähden, joten ei kosiskele suurinta osaa tässä testattujen koteloiden kohderyhmästä.

Vastaa tähän
4.

Tuli myös itsellä läpikäytyä kaikki nuo kotelot uutta kokoonpanoa kasatessa ja oli erittäin lähellä ettei tuo Corsair 250d lähtenyt jo tilaukseen. Loppuen lopuksi useamman mutkan kautta päädyin sitten tilaamaan hieman kalliimmasta hintaluokasta Lian Li:n PC-Q36:n. Senkin saatavuus Suomessa on kuitenkin varsin heikko ja hintaa huomattavasti enemmän kuin tämän revikan malleilla.

Edellisen arvostelun kattaukseen verrattuna tämä oli kyllä itselle pieni pettymys, mutta eipä noita tähän vertailuun sopivia koteloita ole tainnut sittemmin kovin montaa ilmestynyt.

Vastaa tähän
5.

Hyvä artikkeli. Itse myös pyörittelin aikalailla näiden ja muutaman muun kotelon ympärillä omaa valintaani ja päädyin tuohon Cooltek W1 -koteloon, enkä ole pettynyt ainakaan kotelon laatuun. Artikkelissa ihmetytti lause Cooltek W1 -loppuarvostelussa "Lisäksi levyjen kiinnitys on tehty varsin työlääksi useiden ruuvien myötä.", kyseisessä kotelossa kiintolevyyn tulee kylläkin vain neljä ruuvia, jossa värinävaimennukset, jonka jälkeen vain työnnetään "kelkkaan", mutta jos tämä on toimituksen mielestä työlästä ja monimutkaista…

Vastaa tähän
7.
Lorenz_

Artikkelissa ihmetytti lause Cooltek W1 -loppuarvostelussa "Lisäksi levyjen kiinnitys on tehty varsin työlääksi useiden ruuvien myötä.", kyseisessä kotelossa kiintolevyyn tulee kylläkin vain neljä ruuvia, jossa värinävaimennukset, jonka jälkeen vain työnnetään "kelkkaan", mutta jos tämä on toimituksen mielestä työlästä ja monimutkaista…

3,5 tuuman levyille on noiden neljän kiskoihin asettuvan sormiruuvin lisäksi kaksi tavallista ruuvia, joilla kiinnitetään tuo levyn paikalleen lukitseva peitepaneeli. Tuon paneelin kiinnityksessä pitäisi olla käytetty sormiruuveja, eikä kömpelöitä tavallisia pikkuruuveja. Levyillä tarkoitetaan lisäksi myös 2,5 tuuman kokoluokkaa, jotka kiinnitetää pohjan läpi ruuveilla.

Vastaa tähän
8.

Corsairin etutuulettimesta puhuttiin kahdessa kohdassa. Vain jälkimmäisessä mainittiin mahdollisuus asentaa 200mm tuuletin. Tuon maininnan voisi lisätä tuohon aikaisempaankin kohtaan.

Vastaa tähän
9.
WanhaPatu

Corsairin etutuulettimesta puhuttiin kahdessa kohdassa. Vain jälkimmäisessä mainittiin mahdollisuus asentaa 200mm tuuletin. Tuon maininnan voisi lisätä tuohon aikaisempaankin kohtaan.

Itseasiassa ei ollut tarkoitus toistaa samaa asiaa kahteen otteeseen, joten poistin tuon vaihtoehtokokojen maininnan nyt kokonaan ensimmäisestä yhteydestä.

Vastaa tähän
10.

Kunhan Jimmsin varastotilanne elpyy, niin meikäläisen pahvilaatikko-alusta saa kadota pöydältä. Tarkoitus on sulloa modulaarinen Seasonic G-550 ja GTX 970 Windforce OC. Hemmetin pitkä kortti, toivotaan, että mahtuu ilman vääntöä.

Vastaa tähän

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla