Uusimmat

Loppuyhteenveto

24.02.2015 14:49 Muropaketin toimitus

Asus on onnistunut korjaamaan G751:ssä edellisen sukupolven puutteet uusimpaan malliinsa ja parantamaan kokonaisuutta entisestään. G750 oli pelikannettavien parhaimmistoa, mutta G751 on erittäin lähellä olla paras. Erityisen innoittavaa on jäähdytysjärjestelmä, joka on entistä hiljaisempi ja tehokkaampi. Asus osoittaa, että pelikannettavan ei tarvitse olla äänekäs ollakseen tehokas: sen tarvitsee vain painaa lähemmäs viisi kiloa.

Pelisuorituskyky NVIDIAn GeForce GTX 980M:llä on ottanut harppauksen edellisestä sukupolvesta eteenpäin ja niin on tehnyt myös M.2-liitäntää hyödyntävä SSD-levy. Kehua voi myös värit hyvin toistavaa näyttöä. Miinuspuolelle jää vain korkeahko hinta ja integroidun äänentoiston taso.

Acer on onnistunut taikomaan kasaan pätevän pelikannettavan suhteellisen pienessä koossa. Nitro VN7 onkin parhaimmillaan tehokannettavana, jolla satunnaisesti pelataan kevyitä pelejä. Näytönohjaimessa ei riitä puhti Full HD -resoluutiolla raskaisiin ja vauhdikkaisiin räiskintöihin, mutta kevyemmät pelit ja hieman vanhemmat suosikit pyörivät sulavasti.

Koon ja työpöytätehon lisäksi Acerin ehdottomia huippukohtia ovat hieno näyttö ja kovaa soiva äänentoisto. Akku Nitrossa on kapasiteetiltaan riittävä vain lyhytaikaiseen käyttöön. Tasohiiren ja näppäimistön käytettävyys jakanee mielipiteitä. Raskaassa pelikäytössä jäähdytyksen teho ei yltänyt Asuksen G751:n tasolle, mutta työpöytäkäytössä järjestelmä toimi moitteetta.

 

Sisältö

  1. Pelikannettavat: Asus ROG G751 & Acer Aspire V Nitro
  2. Asus ROG G751JY esittely ja ominaisuudet
  3. Acer Aspire Nitro VN7-791G esittely ja ominaisuudet
  4. Prosessoritestit
  5. 3D-testit
  6. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  7. Loppuyhteenveto