1970-luvun synkkä toimintaklassikko tehdään uusiksi – Pääosassa Bruce Willis

07.03.2016 09:47 | Muropaketin toimitus | 3048

Charles Bronsonin Death Wish saa päivityksen.

Charles Bronsonin vuoden 1974 toimintaklassikko Death Wish – Väkivallan vihollinen tehdään uusiksi. Kostotarinan pääosassa nähdään nyt Bruce Willis.

Uusintaversion käsikirjoittavat ja ohjaavat Aharon Keshales ja Navot Papushado. Uutta Death Wishia on yritetty tehdä vaikka kuinka pitkään. Alun perin sen ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi oli kiinnitetty Joe Carnahan, mutta hän lähti lätkimään projektista. Hänen jälkeensä käsikirjoitusta ovat muokanneet Dan Gilroy ja Graham Yost.

Alkuperäinen Väkivallan vihollinen -elokuva perustui Brian Garfieldin romaaniin. Se kertoi Paul Kersey -nimisestä miehestä, jonka vaimo tapetaan ja tytär raiskataan. Kostonhimoinen Kersey ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Uusintaversio on myös sovitus Garfieldin romaanista.

Väkivallan vihollinen sai useita toinen toistaan huonompia jatko-osia. Niitä tehtiin yhteensä viisi elokuvaa ja jokaisen pääosassa nähtiin vuonna 2003 menehtynyt Charles Bronson.

1980-luvun lapset muistavat todennäköisesti myös Commodore 64:n Death Wish -pelin, jota piti pelata vanhemmilta salassa. Se tarjosi muun muassa mahdollisuuden ampua vanhoja rouvia konepistoolilla.

Lähde: THR