Agentti Smithin näyttelijä Hugo Weaving: “Äärioikeisto ei selvästikään tajua mistä Matrixissa on kyse”

15.09.2020 20:30 | Muropaketin toimitus

Näyttelijä Hugo Weavingia ärsyttää, että äärioikeistolaiset tulkitsevat Matrixia omiin tarkoitusperiinsä.

Lana ja Lilly Wachowskin ohjaamassa ensimmäisessä Matrix-elokuvassa Laurence Fishburnen esittämä Morpheus tarjoaa Keanu Reevesin Neolle kahta pilleriä – sinistä ja punaista. Sininen antaisi hänelle mahdollisuuden jatkaa “elämäänsä” Matrixissa tietämättömänä mistään, punainen taas vapauttaisi hänet orjuudesta ja näyttäisi hänelle totuuden.

Vuosien saatossa tämän metaforan ovat ottaneet käyttöönsä erityisesti äärioikeistolaiset ja miesten oikeuksia ajavat tahot.

Agentti Smithiä alkuperäisissä elokuvissa esittänyt Hugo Weaving on tästä ärsyyntynyt. The Daily Beastin haastattelussa australialaisnäyttelijä kommentoi, etteivät nämä ihmiset tajua mistä Matrixissa on kyse.

”Olen erittäin hämmentynyt siitä. Se osoittaa, kuinka ihmiset eivät ymmärrä näkemäänsä. He eivät lue rivien välistä. He ottavat jotain, mikä on heidän mielestään hienoa, ja kääntävät sen sopivaksi itselleen, kun asian alkuperäinen tarkoitus tai pyrkimys oli aivan päinvastainen”, Weaving sanoo.

Myös Lilly Wachowski kommentoi keväällä asiaa kovin sanoin:

Matrix 4 on tekeillä vuodelle 2022, mutta Weaving on nyt vahvistanut, ettei hän kuulu sen näyttelijäkaartiin. Alkuperäisistä näyttelijöistä mukana ovat ainakin Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss.