Angelina Jolie jäi melkein ilman Tomb Raider -roolia 2000-luvun alussa, koska studio pelkäsi naista liikaa

13.03.2018 14:52 | Muropaketin toimitus

Lara Croft

Vuonna 2000 Oscarilla palkittua Angelina Jolieta pidettiin Hollywoodissa pahamaineisena. Tomb Raider -ohjaaja joutui suostuttelemaan studiota, että sai haluamansa näyttelijän rooliin.

Tällä viikolla Lara Croft palaa valkokankaille Alicia Vikanderin esittämänä, kun uusi Tomb Raider saa ensi-iltansa perjantaina. Vikander perii roolin Angelina Jolielta, joka esitti Laraa kahdessa ensimmäisessä Tomb Raider -elokuvassa 2000-luvun alussa.

Oli kuitenkin vähästä kiinni, ettei Jolie olisi saanut roolia. Tuohon aikaan Jolie oli nähty sellaisissa elokuvissa kuin Girl, Interrupted (jonka sivuosasta hänet palkittiin Oscarilla) ja Hackers.

Cinema Blendin uutisen mukaan ensimmäisen elokuvan ohjaaja Simon West joutuikin vakuuttelemaan elokuvastudion tuottajia, että Jolie olisi oikea ihminen Laran rooliin:

“Hänellä oli mahtava, synkkä maine. Hän eli melkoisen vaihtoehtoista elämäntyyliä eikä pidätellyt sanomisiaan. Hän kertoi mielipiteensä ja hänellä oli pahamaineisena tunnettu maine. Minun oli aika vaikea saada hänet studion hyväksyntäprosessin läpi, koska halusin rooliin näyttelijän, joka voisi tuoda siihen jotain, ja hän toi mahtavan Angelina Jolie -mytologian mukanaan synkkänä, hulluna, ilkeänä naisena, jolla on erityisen kiinnostava persoonallisuus. Halusin tämän Angelina Jolie -mytologian yhdistyvän Lara Croftin kanssa. ”

Lara Croft: Tomb Raider (2001) ja sen jatko-osa Cradle of Life (2003) eivät saaneet osakseen kriitikoiden ylistystä, mutta menestyivät kohtalaisesti lippuluukuilla. Tällä viikolla nähdään, onnistuuko Alicia Vikander tuomaan rooliin samaa energiaa kuin Jolie vajaa 20 vuotta sitten.