Uusimmat

Animeohjaaja Satoshi Kon saapuu Suomeen

24.10.2008 10:52 Muropaketin toimitus

Japanilainen animeohjaaja Satoshi Kon vierailee Suomessa marraskuussa. Vierailunsa yhteydessä Kon kertoo elokuvistaan ja elämäntyöstään elokuvateatteri Orionissa lauantaina 8. marraskuuta. Orionissa nähdään myös ohjaajan elokuvia.

Mangan parissa aloittaneen Satoshi Konin elokuvia on nähty Suomessa aiemmin mm. elokuvafestivaaleilla ja elokuvateatteri Orionissa. Pohjoismaista vain Suomeen on tuotu teatterilevitykseen Konin Millennium Actress (2001), joka vyöryttää valkokankaalle vuosisadan animeseikkailun.

Konin pitkiä anime-elokuvia ovat mm. hieno esikoisohjaus, psykologinen trilleri Perfect Blue (1998), scifi-anime Paprika (2006) ja jouluinen kaupunkitarina Tokyo Godfathers (2003). Hänen elokuviaan leimaa monitahoisuus ja kerroksellisuus, joissa fiktio ja todellisuus sekoittuvat toisiinsa.

Elokuvassaan Millennium Actress Kon käy läpi koko japanilaisen elokuvan historian. Sen kerronnassa risteilevät kiehtovasti keskenään nykyhetki ja menneisyys.

Orionissa Kon kertoo elokuvistaan ja esittää näytteitä televisiosarjasta Paranoia Agent (2004) sekä lyhytelokuvan Ohayou (Good Morning).

Vierailun järjestää Japan Foundation yhteistyössä Japanin Suurlähetystön ja Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kanssa. Ohjaaja jatkaa matkaa Helsingin jälkeen Tukholmaan ja Osloon paikallisten elokuva-arkistojen vieraaksi.

AIKATAULU 8.11.2008
12.30. Paprika (2006). Elokuva esitetään dvd-formaatissa, vapaa pääsy.
14.30-16.30 Näkökulmia Satoshi Konin maailmaan. Ohjaaja kertoo elokuvistaan ja niiden tekemisestä. Vapaa pääsy
17.00 Millennium Actress (2001). Ohjaaja esittelee elokuvan.
Elokuvanäytökseen liput 4/2 € (+ 6 kk voimassa oleva kantakortti 4 €).

Muropaketin uusimmat