Arnold Schwarzeneggeria ei haluttu Total Recallin pääosaan – Tuottaja kaavaili rooliin The Big Lebowski -tähteä

09.06.2020 21:00 | Muropaketin toimitus

Tuottaja Dino De Laurentiis piti Arnold Schwarzeneggerista Conanina, mutta Total Recallin päärooliin hän olisi halunnut Jeff Bridgesin.

The Ringerin tuoreessa haastattelussa Arnold Schwarzenegger muistelee vuonna 1990 julkaistua, Paul Verhoevenin ohjaamaa scifitrilleriä Total Recall, missä hän esittää pääosaa. Schwarzenegger kertoo, ettei elokuvan alkuperäinen tuottaja Dino De Laurentiis olisi halunnut häntä elokuvan päärooliin.

“Se johtui siitä, että elokuva oli Dino De Laurentiisilla. Ja hän ajatteli aina, että ’Schwarzenegger, haluan sinun olevan Conan. En halua sinua Total Recalliin. Minulla on Jeff Bridges’”, näyttelijä kertoo.

Total Recall oli vuosikymmenen ajan Dino De Laurentiisin tuotantolistalla ja Bridgesin lisäksi rooliin harkittiin muun muassa Richard Dreyfussia, Patrick Swayzea ja jopa William Hurtia. Yhtenä syynä projektin venymiseen pidetään sitä, että alun perin ohjaajan paikalla ollut David Cronenberg ei saanut työstettyä alkuperäistä käsikirjoitusta kuntoon. Lopulta projekti kuihtui kokoon ja ajoi De Laurentiisin tuotantoyhtiön konkurssiin.

Tuolloin elokuva siirtyi Schwarzeneggerin myötävaikutuksella Carolco Picturesin tuottajien Mario Vassarin ja Andrew Vajnan käsiin. Ohjaajaksi kiinnitettiin Verhoeven ja näin Schwarzenegger pääsi himoitsemaansa rooliin.