Arvostelu: Kolmas Bridget Jones -elokuva piehtaroi nostalgiassa ilman Hugh Grantia

13.09.2016 12:13 Martta Kaukonen

Bridget Jones's BabyEnsi-ilta: 16.9.2016
Alkuperäisnimi: Bridget Jones’s Baby
Ohjaus: Sharon Maguire
Käsikirjoitus: Helen Fielding, Dan Mazer, Emma Thompson
Pääosissa: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Gemma Jones, Jim Broadbent & Sally Phillips
Pituus: 123 minuuttia
Ikäraja: K7
Idea: Bridget tulee raskaaksi. Isukkeja on tarjolla kaksi.
Arvostelija: Martta Kaukonen

3/5

 

 

Kolmas Bridgetin mieshuolista kertova romanttinen komedia on aiempien osien veroinen.

Bridget Jones (Renée Zellweger) on sinkku – taas. Hän valitsi niljakkaan pomonsa Danielin (Hugh Grant) sijaan kiltin, mutta jäyhän perhetuttunsa Markin (Colin Firth). Suhde ajautui karille, koska ihmisoikeusasianajaja Mark vietti enemmän aikaa työmatkoilla kuin kotona. Bridget ei ole päässyt vielä jaloilleen, mutta Mark on jo ehtinyt uusiin naimisiin.

Bridgetin ja Markin tiet kohtaavat kuitenkin uudelleen yhteisten ystävien vauvan ristiäisissä. Hetken huuma tuuppaa eksät samaan sänkyyn, mutta juttu jää yhteen yöhön. Samoin käy ökyrikkaan jenkkiläisen rakkausvalmentaja Jackin (Patrick Dempsey) kanssa. Pian raskaustesti näyttää positiivista ja Bridget kertoo ilouutisen molemmille isäehdokkaille.

Bridget Jones’s Baby on romanttisen komediasarjan kolmas elokuva. Se ei kuitenkaan perustu Helen Fieldingin vuonna 2013 julkaisemaan romaanisarjan kolmanteen kirjaan Max About The Boy.  Elokuva on sen sijaan oma itsenäinen tarinansa kirjasarjan toisen ja kolmannen osan välissä.

Parasta uutuudessa on se, ettei naiskatsojan tarvitse enää hävetä sitä, että pitää elokuvasta. Bridgetin seksuaalista häirintää harrastava pomo Daniel (Hugh Grant) on kuollut lento-onnettomuudessa. Grantia ei leffan käsikirjoitus miellyttänyt, vaikka sitä rukattiin uuteen uskoon hänen toiveidensa mukaisesti. Bridgetin ja Danielin säätämistä oli ristiriitaista seurata. Oli vaikea myöntää itselleen, että oli itsekin lääpällään limanuljaskaan.

Tällä kertaa hurmaavaa Markia vastaan kisaa yhtä sympaattinen Jack. Kilpakosijat huolehtivat raskaana olevasta Bridgetistä toinen toistaan huomaavaisemmin – yhdessä! Ja mikä parasta, uroot eivät taistele morsiamesta nyrkein, vaan sanan säilällä.

Heippa, luolamiehet, tervetuloa UUSI MIES!

Valitettavasti katsojaa kosiskellaan ällöllä nostalgialla. Naftaliinista on kaivettu useita pätkiä kahdesta edellisestä elokuvasta. Mark löytää jopa vanhan Petteri Punakuonon kuvalla koristetun villapaitansa ja muistelee Bridgetin ja hänen yhteisiä jouluja.

Ja se tärkein: Renée Zellwegerin kasvot!

Niistä on väännetty puolesta ja vastaan siitä lähtien, kun tähti kävi plastiikkakirurgilla kaksi vuotta sitten. Uutuuselokuvassa ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Uutuusromaanissa Mad About The Boy Helen Fielding sen sijaan kommentoi asiaa. Bridget ottaa botoxia eikä pysty enää liikuttamaan kasvojensa lihaksia. Kirjailija kuvaa hyvin häpeää, jota Bridget tuntee turmeltuaan kasvonsa.

Saa nähdä, nähdäänkö tämä myös valkokankaalla, mikäli kirja filmatisoidaan.

PlusMiinusNolla

+ Mieheyden kriisistä ei ole tietoakaan, kun nämä tosimiehet venyttävät maskuliinisuuden rajoja.
– Zellweger ei tällä kertaa lihottanut itseään rooliin. Bridgetinkö dieetti muka olisi onnistunut! Hah!
0 Celine Dionin All By Myself kuullaan taas.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat