Uusimmat

Arvostelu Shotgun Wedding on Jennifer Lopezin uusi toimintakomedia, jota on aika turha katsoa trailerin jälkeen

25.01.2023 10:15 Helinä Laajalahti

Jennifer Lopezin ja Josh Duhamelin tähdittämä, ennalta-arvattava ja vain ajoittain viihdyttävä Shotgun Wedding sekoittaa romanttiseen komediaan toimintaa ja räjähdyksiä.


Shotgun Wedding julisteEnsi-ilta (Amazon Prime Video): 27.1. 2023
Alkuperäisnimi: Shotgun Wedding
Ohjaus: Jason Moore
Käsikirjoitus: Mark Hammer
Pääosissa: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz & D’Arcy Carden
Pituus: 100 minuuttia
Ikäraja (Amazonin oma luokittelu): Ei vielä tiedossa


Jokaisen kohdalle sattuu joskus hetki, jolloin tekee mieli katsoa jotain hömppää, johon ei tarvitse keskittyä, jonka parissa viihtyy sen hetkisen ja jota ei pahemmin tarvitse muistella jälkeen päin. Amazon Prime Videon julkaisema Shotgun Wedding on juuri tällainen elokuva. Se soveltuu täydellisesti vaikkapa sairaslomapäivään, koska ei haittaa vaikka sen aikana sattuisi torkahtamaan.

Jason Mooren (Pitch Perfect) ohjaama Shotgun Wedding on nimensä mukaisesti sekoitus romanttista hääkomediaa ja väkivaltaiseksikin käyvää toimintaelokuvaa. Sinänsä se on ihan oivaltavalta kuulostava yhdistelmä, jossa saadaan hääpuvuissaan säheltävä hääpari taistelemaan ase kädessä likaisina hengestään.

Shotgun Wedding

Elokuvan keskiössä nähdään Jennifer Lopezin esittämä Darcy ja Josh Duhamelin Tom, jotka ovat menossa naimisiin kauniilla trooppisella saarella. Häihin on kutsuttu molempien läheiset, mutta yllättäen paikalle pölähtää myös Darcyn eksä, mustasukkaisuutta herättävä, Lenny Kravitzin esittämä Sean.

Mutta Seanin ilmaantumisen aiheuttama sekasotku ei ole mitään sen rinnalla, kun häitä kuokkimaan saapuu joukko naamioituneita merirosvoja, jotka vaativat Darcyn rikkaalta isukilta miljoonalunnaita.

Niinpä ihan tavallinen hääpari pyrkii pelastamaan häävieraansa ja käy hampaisiin asti aseistettua merirosvojoukkoa vastaan aseenaan kakkuveitsi.

Shotgun Wedding luottaa pääosaparinsa karismaan ja vetää Mark Hammerin viihde-elokuvan muottiin vääntämässä käsikirjoituksessa mutkia reilusti suoraksi. Tarina on ennalta-arvattava ja vitsit suurelta osin väljähtäneitä, ja niistä keskeisimmät näytetään jo elokuvan trailerissa.

Myöskään Lopezin ja Duhamelin välillä ei ole kemiaa nimeksikään. He ovat kuitenkin sen verran viehättävä kaksikko, että puolitoistatuntisen viettää elokuvan parissa suurempia tuskia kärsimättä.

Shotgun Wedding

Silti, Shotgun Weddingiin verrattuna esimerkiksi vuoden takainen, Sandra Bullockin ja Channing Tatumin tähdittämä The Lost City liitelee ihan omissa sfääreissään. Lopez ja Duhamel ovat komedianäyttelijöinä köyhän miehen vastineita Bullockille ja Tatumille tai vaikkapa Ryan Reynoldsille.

Duhamelin kerrotaankin perineen roolinsa monen mutkan kautta. Alun perin miespääosaa piti esittää juurikin Reynolds (joka edelleen toimii elokuvan tuottajana), mutta sitten siihen kiinnitettiin Armie Hammer. Hammer puolestaan joutui jättämään roolin yksityiselämän sekoiluidensa vuoksi, jonka jälkeen se lopulta periytyi Duhamelille.

Juuri tänä vuonna Golden Globella The White Lotus -sarjasta palkittu, Tomin äitiä esittävä Jennifer Coolidge varastaa show’n aina, kun hän on kuvassa. Coolidgen itseironista huumoria olisi mielellään nähnyt elokuvassa enemmänkin. Pienessä ja herkullisessa sivuroolissa Darcyn isän uutena tyttöystävänä nähdään myös The Good Place -sarjastakin tuttu D’Arcy Carden.

Shotgun Weddingistä hämmentävimpänä jää mieleen se, että nyt 53-vuotias Lopez näyttää ilman vaatteita edelleen korkeintaan kolmekymppiseltä.

SHOTGUN WEDDING

Arvosan: 1,5/5

”Jennifer Lopezin ja Josh Duhamelin toimintakomedia paljastaa kaikki vitsinsä jo trailerissa, eikä elokuvaan jää kuin ennalta-arvattavaa höttöä.”

 

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat