Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas näytetään ukrainalaisille ilmaiseksi perjantaina

22.03.2023 11:17 Muropaketin toimitus

Aku Louhimiehen vuoden 2017 menestyselokuvasta Tuntematon sotilas järjestetään perjantaina 24. maaliskuuta erikoisnäytös Suomessa asuville ukrainalaisille.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja Interkult (Kassandra ry) järjestävät Aurora Studiosin ja Vuotalon tuella ilmaisnäytöksen Tuntematon sotilas -elokuvasta Helsingin Vuotalossa perjantaina 24.3. klo 16.00. Menestyselokuva esitetään ukrainaksi tekstitettynä.

”Ukrainalaisten yhdistys Suomessa haluaa kertoa ukrainalaisille Suomen historiasta ja kulttuurista sekä näyttää yhtäläisyyksiä Ukrainan ja Suomen välillä,” kertoo Ukrainalaisen elokuvan päivät -festivaalin johtaja Nataliya Teramae.

”Suomen ja Ukrainan historiassa on samankaltaisuuksia; molemmat maat ovat olleet osa suurvaltaa ja taistelleet itsenäisyytensä puolesta sekä kärsineet Neuvostoliiton teoista.”

”Ihmisinä ja elokuvantekijöinä haluamme tukea ukrainalaisia kaikin mahdollisin keinoin,” kommentoi ohjaaja Aku Louhimies.

Näytöksen jälkeen on keskustelu elokuvan tekijöiden kanssa. Tilaisuudessa paikalla ovat ohjaaja Aku Louhimies sekä näyttelijät Aku Hirviniemi, Joonas Saartamo, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Andrei Alén ja Akseli Kouki.