Älä mene halpaan: Tätä elokuvaa on mainostettu Samuel L. Jacksonilla – Oikeasti näyttelijän rooli on leffassa hyvin pieni

18.06.2021 07:49 | Muropaketin toimitus

Tänään ensi-iltansa saavaa Spiral: From the legacy of Saw -elokuvaa on mainostettu Samuel L. Jacksonin nimellä. Tosiasiassa näyttelijän rooli elokuvassa on kuitenkin minimaalinen.

Samuel L. Jackson on nostettu esille myös Spiralinen virallisessa juonikuvauksessa:

Uusi luku Saw-elokuvasarjassa saa karmivan lähtölaukauksen, kun sadistinen sarjamurhaaja alkaa jakaa tuomioitaan sekä toteuttamaan kieroutunutta näkemystään oikeudesta. Arvostettu veteraanipoliisi (Samuel L. Jackson), ylimielinen Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) sekä hänen kokematon etsiväparinsa (Max Minghella) johtavat murhatutkimuksia, jotka pelottavasti muistuttavat heitä kaupungin synkästä menneisyydestä. Tutkimusten edetessä Zeke huomaa ajautuneensa itse keskelle sarjamurhaajan sairaalloista peliä.

Muropaketin arviossa kriitikko Joonas Pikkarainen kuitenkin varoittaa Jackson-faneja siitä,  miten Spiralia ei kannata ainoastaan Jacksonin takia mennä katsomaan:

Erityisen huvittavaksi seikan nostaa pääosaan palkattu Chris Rock, joka on omien sanojensa mukaan Saw-fani ja syy Spiralin toteutumiselle. Vaikka näyttelijä on toisinaan vakuuttanut myös stand up -lavan ulkopuolella, Spiralissa Rock lähinnä huutaa käsikirjoittajien karmeuksia miltei koomisella vaikutuksella. Rockin esittämä poliisi on silti elokuvan ainoa kunnollinen hahmo, sillä niin Minghella kuin käytännössä vain cameon tekevä Samuel L. Jackson eivät saa juuri tilaa kehittyä.

Arvostelu | Yhdeksättä Saw-elokuvaa ei kannata Samuel L. Jacksonin takia katsoa – eikä oikeastaan muutenkaan