Uusimmat

Avatar 2 on jo maailman seitsemänneksi menestynein elokuva – ”Pitäähän ne jatko-osat nyt sitten tehdä”

09.01.2023 09:46 Muropaketin toimitus

Avatar: The Way of Waterin lipunmyynti on vielä kaukana ensimmäisestä elokuvasta, mutta selkeä hitti jatko-osasta on tullut.

Variety-lehden mukaan joulukuussa ensi-iltansa saanut Avatar: The Way of Waterin lipunmyynti on noussut maailmanlaajuisesti 1,708 miljardiin dollariin, ja näin ollen elokuva on kaikkien aikojen seitsemänneksi menestynein lipunmyynnissä mitattuna. Aikaisemmin samalla sijalla oli vuoden 2015 Jurassic World, joka putosi nyt siis pykälää alemmaksi kahdeksanneksi.

Avatar: The Way of Waterin lipunmyynnistä 517 miljoonaa dollaria on peräisin Yhdysvaltain markkinoilta ja 1,19 miljardia muualta maailmasta.

Vuoden 2009 Avatarin lipunmyynti on tällä hetkellä 2,923 miljardia dollaria, mikä tekee siitä kaikkien aikojen menestyneimmän elokuvan.

Ohjaaja James Cameron ilmoitti jo viime viikolla, että Avatarin jatko-osa tulee yltämään tavoiteltuun kahteen miljardiin dollariin ja pääsemään omilleen. Näin ollen Cameronin pitää tehdä loputkin kaavailemansa jatko-osat.

”Tiedän mitä tulen puuhaamaan seuraavat kuusi tai seitsemän vuotta”, Cameron lohkaisi Varietyn mukaan.

Kaikkiaan Avatar-elokuvia on luvassa tällä tietoa viisi kappaletta. Niistä seuraava eli Avatar 3 on aikataulutettu joulukuulle 2024.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | Avatar: The Way of Water tekee vaikutuksen vedenalaisilla kohtauksillaan