Uusimmat

”En tuntenut mitään, kun Frendit loppui” – Näyttelijä Matthew Perryn paljastukset julkaistaan pian suomeksi

Kuva: © Warner Bros.

27.09.2023 14:26 Muropaketin toimitus

Syksyllä 2022 alkujaan julkaistu Friends, Lovers and the Big Terrible Thing kääntyy suomeksi.

Docendo julkaisee Frendit-tähti Matthew Perryn muistelmateoksen lokakuun 24. päivä nimellä Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu.

Päivi Rekiaron suomentaman teoksen kuvaus kuuluu seuraavasti:

“Nimeni on Matthew, vaikka sinä saatat tuntea minut toisella nimellä. Ja minun pitäisi olla kuollut.”

Frendit-sarjasta tuttu näyttelijä vie lukijat supersuositun komediasarjan kulissien taakse ja muistelee koskettavasti kamppailuaan päihderiippuvuuden kanssa.

Avioerolapsi Matthew matkusti viisivuotiaana vuoroin Montrealin ja Los Angelesin väliä tavatakseen vanhempiaan, 14-vuotiaana hänoli menestynyt tennistähti Kanadassa ja 24-vuotiaana Matthew nappasi himoitun pääosaroolin Frendit-televisiosarjassa. Tähteys tuntui tuovan hänelle kaiken mitä toivoa saattoi, mutta Matthew kertoo sisällään olleesta tyhjyydestä, joka ei täyttynyt edes suurimpien unelmien toteutuessa.

Lämpimästi ja huumorilla kirjoitettu muistelmateos kertoo menetetyistä rakkauksista, synkimmistä päivistä ja uskollisimmista ystävistä.

Kuten Muropaketin lukijat saattavat viime vuodelta muistaa, sisältää Perryn omaelämäkerta rankkojakin hetkiä.

”Riippuvuuteni lentorataa on helppo seurata kaudesta toiseen. Kun olen tukeva, niin vedin kaksin käsin viinaa. Kun olen laiha, niin popsin pillereitä. Kun minulla on pukinparta, niin vedän todella paljon pillereitä”, Perry avasi päihderiippuvuuttaan.

Frendit-sarjan loppumisesta kirjassa kerrotaan seuraavaa (suomennos ei ole Rekiaron):

”Olimme tehneet 237 jaksoa. Mukaan lukien tämä viimeinen, jonka nimi oli osuvasti The Last One [’Viimeinen’]. Jennifer Aniston nyyhkytti – jonkin ajan jälkeen ihmettelin, miten hänellä oli nestettä kehossaan enää ollenkaan. Jopa Matt LeBlanc [Joeyn näyttelijä] itki. Mutta minä en tuntenut mitään. Hyvästelimme moneen kertaan ja sovimme näkevämme toisemme pian, sillä tavoin kuin ihmiset tekevät, kun tietävät ettei niin oikeasti tule tapahtumaan, ja sitten suuntasimme autolleni”.

Frendit-sarjan jälleennäkemisjaksoineen voi katsoa HBO Maxista.

Matthew Perry

Kuva: Docendo