Ensi yönä tv:ssä: Hittielokuvan jatko-osa, jonka tekeminen oli yhtä sotkua – Ohjaaja ja päänäyttelijä kieltäytyivät koko hommasta

06.09.2020 17:46 | Muropaketin toimitus

Vuonna 1991 ensi-iltansa saanut The Silence of the Lambs eli Uhrilampaat oli valtava menestys, ja sitä pidetään edelleen yhtenä kaikkien aikojen vaikuttavimmista elokuvista. Jatkoa Uhrilampaat sai vuonna 2001, mutta pitkälti eri tekijätiimiltä.

Uhrilampaat pohjautui Thomas Harrisin vuonna 1988 ilmestyneeseen romaaniin, joka kantoi samaa nimeä. Kun Harris teki kirjalleen jatko-osan vuonna 1999, alettiin siitä tietenkin tehtailla nopeasti uutta filmatisointia.

Hannibal-elokuvan tekemisestä kehkeytyi kuitenkin melkoinen sotku. Uhrilampaiden ohjaaja Jonathan Demme, käsikirjoittaja Ted Tally ja näyttelijä Jodie Foster kieltäytyivät kaikki osallistumasta projektiin. Ainoastaan Anthony Hopkins oli jatko-osasta edes jossain määrin innoissaan ja lupautui palaamaan elokuvan nimiosaan.

Hannibalin ohjaajaksi kiinnitettiin Gladiaattori-elokuvan (2000) menestyksen saattelemana Ridley Scott, ja Julianne Moore korvasi Jodie Fosterin. Helmikuussa 2001 ensi-iltansa saanut elokuva sai huomattavasti koleamman vastaanoton kuin edeltäjänsä. Tästä huolimatta Uhrilampaiden ja Hannibalin tarina sai ”jatkoa” vuosina 2002 ja 2007 esiosien Red Dragon ja Hannibal Rising muodossa.

Hannibal esitetään TV5:llä ensi yönä kello 3.05.

Uhrilampaiden jatko-osassa pakomatkalla oleva Hannibal Lecter ottaa viimein kymmenen vuoden jälkeen yhteyttä Clarice Sterlingiin. Nainen passitetaan älykköpsykopaatin jäljille, ja tämä istuu ja odottaa kaikessa rauhassa Firenzessä…