Uusimmat

Hytti nro 6 -ohjaaja Juho Kuosmanen tekee seuraavaksi tv-sarjan kehutusta suomalaisromaanista

15.03.2023 09:15 Muropaketin toimitus

Vuoden 2021 palkittu Sinun, Margot -romaani kääntyy tv-sarjaksi.

Variety-lehti kertoo Meri Valkaman vuoden 2021 palkitun Sinun, Margot -esikoisromaanin kääntyvän tv-sarjaksi. Sarjan ohjaa Hytti nro 6 -ja Hymyilevä mies -elokuvista tuttu Juho Kuosmanen.

Kuosmanen kehuu Varietyn jutussa Valkaman tarinaa, jossa totuuden sijaan ihminen löytää lapsuusvuosistaan vain erilaisia tulkintoja ja ristiriitaisia muistoja.

Tulevan sarjan näyttelijät eivät ole vielä tiedossa, mutta päähenkilön kerrotaan olevan suomalainen. Tekijätiimi on sama kuin Hytti nro 6 -elokuvassa, sillä myös sarjan käsikirjoittajina toimivat Andris Feldmanis ja Livia Ulman.

Kuosmasen Hytti nro 6 palkittiin Cannesin Grand Prix -palkinnolla vuonna 2021. Se sai myös kahdeksan Jussi-palkintoa ja keräsi elokuvateatterikierroksellaan yli 150 000 katsojaa.

Valkaman esikoisromaani Sinun, Margot puolestaan palkittiin Helsingin Sanomien Kirjallisuuspalkinnolla syksyllä 2021. Kirjaa on myyty kaikkiaan 60 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on tässä vaiheessa myyty Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan, Viroon, Liettuaan ja Saksaan.

Molemmat Kuosmasen täyspitkät elokuvat keräsivät Muropaketin arvosteluissa kehut:

Arvostelu | Hytti nro 6 on viiden tähden mestariteos ja hyvästä syystä Suomen Oscar-ehdokas

Arvostelu | Cannes-voittaja Hymyilevä mies on suomalaiselokuvaksi omaa luokkaansa

Hytti nro 6:n voi tällä hetkellä katsoa Yle Areenasta. Hymyilevä mies on tarjolla Elisa Viihde Viaplayssa, jonka lisäksi se löytyy kaikista yleisimmistä vuokravideopalveluista.

Sinun, Margot