Iron Sky kadotti yleisönsä: Näin huonoja ovat The Coming Race -jatko-osan katsojaluvut verrattuna alkuperäiseen

29.01.2019 07:28 | Muropaketin toimitus

Iron Skyn jatko-osa ei ole kiinnostanut yleisöä likimainkaan yhtä suuresti kuin edeltäjänsä.

Ensimmäinen Iron Sky sai ensi-iltansa 6. huhtikuuta 2012. Elokuvateatterikierroksensa aikana se keräsi Suomessa teattereihin peräti 181 359 katsojaa. Tällä tuloksella Timo Vuorensolan kahjo tieteiskomedia oli meillä julkaisuvuotensa 12. katsotuin elokuva.

Jatko-osa Iron Sky The Coming Race sai ensi-iltansa 16. tammikuuta, ja on nyt pyörinyt valkokankailla vajaat pari viikkoa. Tässä ajassa on käynyt valitettavan selväksi se, että ainakin suomalaisyleisön kiinnostus Iron Skyta kohtaan on romahtanut. Viime viikonloppuna The Coming Race keräsi vain 4146 koko Suomessa, ja oli katsojatilastoissa sijalla kymmenen, selviää Suomen Elokuvasäätiön sivuilta.

Kaikkiaan elokuvalla oli toisen viikonloppunsa jälkeen kasassa 23 567 katsojaa. Jos laskusuhdanne jatkuu samanlaisena, ei Iron Sky The Coming Race tule saamaan kasaan edes 40 000 katsojaa.

Seitsemän vuotta sitten Iron Skylla oli tässä vaiheessa kasassa 112 003 katsojaa, ja se oli Suomen katsotuin elokuva. Kaikkiaan Iron Sky pysytteli TOP 10 -listan kärjessä kolme viikkoa, kunnes The Avengers ja American Pie: Luokkakokous pudottivat sen sijalle kolme.

Iron Sky The Coming Race on ehtinyt valkokankaille vasta Suomessa, ja tekijät jännittävät yhä sen vastaanottoa muualla maailmassa. Vasta kuukausien päästä selviää, millaisen vastaanoton The Coming Race kaikkiaan saa – ja aletaanko trilogian päätösosaa eli Marsiin sijoittuvaa Iron Sky: The End Gamea koskaan kuvata.

Muropaketin äänestyksessä kysyimme sunnuntaina, mikä on sopiva arvosana Iron Skyn jatko-osalle. Äänestys on yhä käynnissä, mutta tällä hetkellä valtaosa äänestäjistä on sitä mieltä, että oikea arvosana on vain yksi tähti viidestä.

Muropaketin uusimmat