UUSIMMAT

Jokeri-elokuva rikkoo miljardin dollarin rajan tällä viikolla – On jo nyt kaikkien aikojen parhaan potin kerännyt supersankarileffa

11.11.2019 09:23 | Muropaketin toimitus

Jokeri saa nauraa koko matkan pankkiin, eikä hekottelu varmasti lopu vielä paluumatkallakaan.

Viime viikonlopun jälkeen Todd Phillipsin ohjaamalla Jokerilla on kasassa maailmanlaajuisesti 958,891 miljardin dollarin lipunmyynti, uutisoi Box Office Mojo. Elokuva oli viime viikonloppuna edelleen vankasti mukana esimerkiksi Pohjois-Amerikan TOP 10 -listalla (sija 6.), joten on turvallista arvioida miljardin dollarin rajan rikkoutuvan jo tämän viikon aikana.

Jos ja kun raja menee rikki, tulee Jokerista historian kolmas miljardin dollarin rajan rikkonut Batman-aiheinen elokuva. Yön ritari keräsi vuonna 2008 1,004 miljardia dollaria ja Yön ritarin paluu neljä vuotta myöhemmin 1,081 miljardia dollaria.

Talouslehti Forbesin mukaan Jokeri on jo nyt kaikkien kannattavin supersankarielokuva.

Todd Phillips teki elokuvansa vain 62,5 miljoonalla dollarilla – enempää ei Warner Bros. Pictures uskaltanut riskeerata epäsovinnaiseen tarinaan. Näin ollen Jokerin voittosuhde on parempi kuin vaikkapa lähes 2,8 miljardia dollaria keränneellä Avengers: Endgamella, jonka tekeminen maksoi yli 350 miljoonaa dollaria.