Kehuja 94 kriitikolta sadasta – Ylistetty Nomadland-elokuva julkaistaan Disney Plussassa vain kuukausi teatteriensi-illan jälkeen ilman lisämaksua

05.03.2021 08:43 | Muropaketin toimitus

Rotten Tomatoesissa peräti 94 prosentin kriitikkohyväksynnän saanut Nomadland on yksi viime kuukausien kehutuimmista elokuvista ja ennakkosuosikki Oscar-gaalassa.

Chloé Zhaon ohjaama Nomadland on voittanut tähän mennessä parhaan draamaelokuvan ja parhaan ohjauksen Golden Globe -palkinnot, Venetsian kansainvälisten elokuvajuhlien Kultainen leijona -palkinnon parhaasta elokuvasta sekä Toronton kansainvälisten elokuvafestivaalien People´s Choice -yleisöpalkinnon.

Elokuvan teatteriensi-illan on ilmoitettu olevan Suomessa 26. maaliskuuta. Kiva homma sinänsä, mutta nykyisellä koronakehityksellä elokuvaa tuskin tulee näkemään valkokankaalta edes kourallinen katsojia.

Siinä huonot uutiset, tässä hyvät:

Nomadland lisätään Disney Plus -suoratoistopalvelun valikoimaan 30. huhtikuuta. Eikä elokuvasta tarvitse sen tuoreudesta huolimatta maksaa erillistä maksua, vaan se kuuluu Disney Plussan peruselokuvakirjastoon.

MAINOS | Star-osio on nyt avattu ! Tilaa Disney+ hintaan 8,99 € / kuukausi tai 89,90 € / vuosi

Nomadlandissa työnsä menettänyt Fern (Frances McDormand) pakkaa omaisuutensa pakettiautoon ja lähtee tien päälle elämään perinteisen yhteiskunnan ulkopuolella, nykypäivän nomadina. Chloé Zhaon kolmannessa ohjaustyössä esiintyvät myös oikeat nomadit Linda May, Swankie ja Bob Wells, jotka toimivat Fernin mentoreina ja kumppaneina tämän matkatessa läpi lännen loppumattoman avarien maisemien. Kaikki kolme nomadia esiintyvät myös Jessica Bruderin ylistetyssä kirjassa, johon Zhaon elokuva perustuu.

Muropaketin uusimmat