Kissa pöydälle: Tom Cruise sai potkut leffaroolistaan, koska on liian lyhyt – ”Mukava kaveri kuitenkin”, kuittasi päätöksen tehnyt

15.11.2018 08:36 | Muropaketin toimitus

170 senttiä pitkä Tom Cruise on tehnyt pituutensa peittelystä oman taiteenlajinsa. Sekä muu Hollywood että yleisö tietää, ettei Cruise ole yhtä pitkä kuin moni kanssanäyttelijänsä, mutta asiasta on ollut tapana vaieta.

Ja mikäpä siinä, ulkonäöstähän tässä on kyse, eikä pituus määrittele kenenkään arvoa ihmisenä. Lähinnä Tom Cruisen pituus puhuttaa, koska asian peittelyyn nähdään niin paljon vaivaa jakkaroiden, kengänpohjien ja kuvakulmien avulla.

Nyt kirjailija Lee Child on kuitenkin nostanut kissan pöydälle ja ilmoittanut BBC:n haastattelussa suoraan, että Tom Cruise on liian lyhyt esittämään hänen luomaansa Jack Reacheria jatkossa. Tähän mennessä Cruise on näytellyt hahmoa kahdessa elokuvassa, mutta uuteen tv-sovitukseen halutaan toinen, pidempi näyttelijä.

”Kaikesta lahjakkuudestaan huolimatta Tom Cruise ei ole fyysisesti sopiva Jack Reacherin rooliin”, Lee Child ilmoitti haastattelussaan.

Samalla kirjailija huomautti, että hänellä ei ole missään nimessä mitään Cruisea vastaan ihmisenä tai näyttelijänä.

”Olen todella nauttinut yhteistyöstä hänen kanssaan. Hän on tosi, tosi mukava kaveri. Meillä oli oikein hauskaa. Mutta loppujen lopuksi [Cruisen pituudesta kritiikkiä esittäneet] lukijat ovat oikeassa. Reacherin koko on tosi, tosi tärkeä asia ja iso osa sitä millainen koko hahmo on”.

Lee Child on nyt päättänyt, ettei luvassa ole enää Tom Cruisen Jack Reacher -elokuvia. Suunnitelmissa on luoda hahmo uudelleen Netflixiä tai jotain muuta jakelukanavaa varten.

(Muropaketin toimitus haluaa huomauttaa, että uutisen kohtauskuvassa Tom Cruise ei seiso.)

Muropaketin uusimmat