”Millä vuosikymmenellä nämä elävät?” – Yle julkaisee Game of Thronesin viimeisen tuotantokauden tavalla, jota ei voi kuin ihmetellä

22.11.2019 07:42 | Muropaketin toimitus

Suurimmat Game of Thronesin fanit katsoivat sarjan loppuhuipennuksen tietenkin jo viime kesänä, mutta pian HBO-hitin kahdeksatta kautta pääsee seuraamaan myös Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Game of Thronesin viimeistä kautta kuvaillaan Ylellä seuraavasti:

”Talvi on vallannut Westerosin valtakunnan pohjoisen osan. Jon Nietoksen ja Daenerysin suuri sotaretki Muurin taa pohjoiseen oli alkanut lupaavasti, mutta yhden lohikäärmeen menetyksestä lähti liikkeelle lumipallo, jonka synnyttämää lumivyöryä odotetaan Talvivaarassa kauhulla. Jonin liikkeelle saamat Starkin vanhat liittolaiset ja Daenerysin hallitsemat kansat vyöryvät sisään tuhatpäin Talvivaaran porteista. Lohikäärmelasia rahdataan ja työstetään aseiksi epätoivon vimmalla, sillä se voi olla viimeinen toivo taistelussa Kuolleiden joukkoja vastaan. Mutta onko koko valtakunta yhteisrintamassa taistelemassa Westerosin ja vapauden puolesta? Kuka nousee viimeiseksi Rautavaltaistuimelle – vai nouseeko kukaan?”

Vastaus on tietenkin useimmilla Muropaketin lukijoilla jo tiedossa, mutta ei nyt pilata jännitystä muilta.

Game of Thronesin kuusiosaisesta päätöskaudesta julkaistaan kolme ensimmäistä jaksoa Yle Areenassa 15. joulukuuta kello 21.30 alkaen. Loput kolme jaksoa julkaistaan vasta 5. tammikuuta 2020.

Myös TV2:lla jaksot nähdään jaettuna kahteen kolmen jakson ryppääseen.

Ylen julkaisustrategia tuntuu aika omituiselta. Aivan kuin katsojat tarkoituksella ohjattaisiin ottamaan ensimmäisen annoksen jälkeen HBO Nordicista ilmainen tutustumisjakso ja katsomaan finaali ennen tammikuuta. Kolme Game of Thronesin jaksoa kun katsoo helposti yhdessä tai kahdessa illassa, ja sen jälkeen pitäisi odottaa kolme viikkoa jatkoa?

Ei kuulosta ihan 2010-luvulta, vielä vähemmän 2020-luvulta.