Hävittäjän kyydissä on näyttelijän työstä nautinto kaukana – Top Gun: Maverickin kuvauksissa oksennettiin paljon

20.07.2022 11:30 Muropaketin toimitus

Top Gun: Maverickissa näyttelijät joutuivat/pääsivät olemaan oikeiden hävittäjälentokoneiden kyydissä.

Top Gun: Maverickin tekijöiden olisi ollut suhteellisen helppoa simuloida elokuvan näyttelijät hävittäjäkoneiden ohjaamoon tekemään hurjia temppujaan, mutta kuvauksissa haluttiin mennä pidemmän kaavan kautta. Näyttelijät eivät sentään itse päässeet koneiden ohjaimiin, mutta he ovat elokuvassa oikeastikin temppuja tekevien hävittäjien kyydissä.

Tämä vaati useita tunteja lentoharjoittelua, mikä ei sujunut aina aivan ilman ongelmia.

Phoenixia elokuvassa näyttelevä Monica Barbaro paljastaa The New York Timesin (Cinemablendin kautta) haastattelussa, että kuvauksissa oksennettiin paljon.

“Tom [Cruise] todella kannusti meitä kaikkia. Jos oksetti, piti vaan oksentaa ja päästä tilanteesta yli. Annoimme aplodit jokaiselle, joka oksensi, joten siitä tuli tavallaan juhlinnan aihe”, Barbaro kertoo.

Esimerkiksi Hangmania esittävä Glen Powell joutui turvautumaan oksennuspussiin lennettyään pää alas päin. Barbaro kertoo itse puolestaan saaneensa pidettyä lounaat sisällään, mutta helppoa se ei ollut hänellekään.

Realistisuuden hakeminen selkeästi kannatti, sillä Top Gun: Maverick on ollut massiivinen hitti valkokankailla. Tähän mennessä se on kerännyt maailmanlaajuisesti yli 1,2 miljardin dollarin lippukassatulot.