Uusimmat

Netflixin ehkä paras elokuva ei ole saamassa jatkoa – Ohjaaja: ”En ole kiinnostunut sellaisesta”

30.05.2018 11:21 Muropaketin toimitus

Netflixissä on julkaistu viime kuukausina monta laadukasta elokuvaa. Niistä varmasti vuolaimmat kehut on kerännyt Alex Garlandin ohjaama Annihilation.

Muropaketin arviossa Annihilationia ylistettiin seuraavasti:

”Annihilation on Blade Runner 2049:n ja Arrivalin ohella parhaita ison budjetin scifielokuvia viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Se liikkuu ja tarjoaa pohdittavaa niin monella tasolla pelottavan kauhun ja kekseliään tieteiskertomuksen muodossa, että kahden katsomiskerran jälkeen uskallan kutsua sitä mestariteokseksi.”

Samassa arviossa Annihilationia tituleerataan ”mestariteokseksi”. Moni muu on ollut samoilla linjoilla, ja onpa Annihilationia kutsuttu peräti Netflixin parhaaksi ”omaksi” elokuvaksi.

Ex Machinastakin tutun Alex Garlandin elokuva pohjautuu löyhästi Jeff VanderMeerin Eteläraja-romaanitrilogiaan.

Lähdemateriaalista huolimatta Annihilation ei ole saamassa jatkoa.

Tai jos saakin, ei Garland aio olla seuraavan elokuvan kanssa missään tekemisissä.

”Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos joku muu tekee Annihilationille jatkoa, mutta itse en ole kiinnostunut sellaisesti. Koen itse, että me teimme tämän yhden elokuvan ja se riittää”, Garland kertoi IndieWiren haastattelussa.

”Kun olen saanut jonkun jutun valmiiksi, siirryn välittömästi eteenpäin. Sikäli minulla ei ole edes mielipidettä Annihilationin jatko-osasta. Ihan alusta asti kerroin studiolle ja näyttelijöille ja kaikille muille, etten ole tekemässä elokuvasarjan avausosaa. Tavoitteeni oli tehdä yksi elokuva ja tehdä työni mahdollisimman hyvin. En ole kiinnostunut jatko-osista.”

Netflix tuntuu olevan ohjaajan kanssa samoilla linjoilla. Viihdejätti ei ole puhunut halaistua sanaa jatko-osasta, vaikka Annihilation on kerännyt kiitosta ja tiettävästi ihan hyvin myös katsojia.

Annihilation löytyy Suomen Netflixistä nimellä ”Hävitys”.