UUSIMMAT

Netflixistä voi nyt katsoa viiden tähden laatuleffan, jonka kuuluisan seksikohtauksen tekemiseen meni vuosi

02.03.2023 10:32 Muropaketin toimitus

Blade Runner 2049

Dyynistä ja Arrivalista tunnetun Denis Villeneuven vuoden 2017 Blade Runner -jatko-osa on nyt katsottavissa Netflixissä ainoana suoratoistopalveluna Suomessa.

Syksyllä 2017 Suomen elokuvateattereissa pyörineen Blade Runner 2049:n kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kolmekymmentä vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen LAPD poliisi K (Ryan Gosling) saa selville kauan hautautuneena olleen salaisuuden, joka saattaa syöstä viimeisetkin yhteiskunnan rippeet kaaokseen. K:n löytö johdattaa hänet etsimään Rick Deckardia (Harrison Ford), entistä LAPD:n blade runneria, joka on ollut kateissa viimeiset 30 vuotta.”

Blade Runnerin jatko-osaa tähdittävät myös Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista ja Jared Leto. Krista Kososella on elokuvassa pieni sivuosarooli.

Muropaketin arviossa Blade Runner 2049 sai täydet viisi tähteä:

Arvostelu | Denis Villeneuven Blade Runner 2049 on viiden tähden arvoinen mestariteos

Denis Villeneuven elokuva on visuaalisesti vaikuttava, eikä tarinassakaan suurempaa vikaa ole. Moneen on tehnyt vaikutuksen myös kuuluisa seksikohtaus, jossa Ryan Goslingin esittämän K-replikantti harrastaa seksiä hologrammityttöystävänsä Join (Ana de Armas) kanssa palkkaamalla Marietten (Mackenzie Davis) ja antamalla Join ”uida tämän sisään”

Monimutkaista seksikohtausta väännettiin kokonainen vuosi:

Maailman haastavimman seksikohtauksen ohjaaja selitti, miksi ja miten se syntyi: ”Sen tekemiseen meni vuosi”