Uusimmat

Ricky Gervaisin huumori ei taaskaan naurata kaikkia – Netflix-spesiaalin transvitsit ovat olleet monelle liikaa

25.05.2022 13:05 Muropaketin toimitus

Ricky Gervaisin komediaspesiaali Supernature julkaistiin Netflixissä tällä viikolla.

Brittikoomikko Ricky Gervais on tunnettu siitä, ettei hän paljoa säätele sitä, mitä hänen suustaan sinkoaa. Gervaisin piikittelevä huumori ei ole ennenkään toiminut kaikille, mutta tällä kertaa hänen Netflix-komediaspesiaalinsa Supernature on suututtanut ihmisiä etenkin transvitsiensä vuoksi, uutisoi Deadline.

Gervais vitsailee spesiaalissaan transnaisten miehisistä sukupuolielimistä, vessakäytännöistä ja raiskauspelosta. Hän itse kuitenkin sanoutuu irti transvihasta ja kertoo disclaimerissaan itse kannattavansa ihmisoikeuksia ja “transoikeudet ovat ihmisoikeuksia”.

Kaikille tämä ei kuitenkaan ole mennyt läpi. LGBTQ-ihmisten oikeuksia puoltava GLAAD syytti Gervaisia Twitterissä “vaarallisesta, huumoriksi naamioidusta transvastaisesta saarnauksesta” ja “väärän tiedon välittämisestä HIVin suhteen”.

Ihmiset myös syyttävät Netflixiä siitä, että se sallii tämän tyyppisen sisällön julkaisun, vaikka on sitoutunut “hillitsemään vihaa ja väkivaltaa”. Netflixiä on kehuttu ansiokkaan LGBTQ-sisällön julkaisusta (josta esimerkkinä juuri uudelle kaudelle uusittu hittisarja Heartstopper), mutta käyttäjien mukaan tämä käytäntö ei ylety stand up -spesiaaleihin.

Monen tavallisen ihmisen mielestä Gervais olisi voinut käyttää energiansa transvitsien sijaan johonkin tärkeämpään – kuten tekemällä huumoria vaikkapa hallituksista, pankeista tai miljardööreistä.