Stephen Kingin vuoden 2021 romaanista oli tekeillä tv-sarja, mutta nyt kirja käännetäänkin elokuvaksi

08.02.2023 10:15 Muropaketin toimitus

Billy Summers -kirja kääntyy leffaksi J.J. Abramsin ja Leonardo DiCaprion toimesta.

Deadline kertoo Warner Bros. -studion ostaneen oikeudet Stephen Kingin vuoden 2021 Billy Summers -kirjaan, jonka pohjalta tehdään elokuva.

Leffan tuottajina toimivat J.J. Abramsin Bad Robot -lafka ja Leonardo DiCaprion Appian Way -yhtiö. Abrams saattaa ohjata elokuvan ja DiCaprio näytellä nimikkoroolin, mutta tätä ei ole vielä vahvistettu. Abramsin Bad Robot on aiemmin tehnyt King-sovitukset Lisey’s Story, Castle Rock ja 11.22.63.

Käsikirjoituksesta vastaavat Ed Zwick ja Marshall Herskovitz.

Billy Summers -kirjan pohjalta oli alun perin tarkoitus tehdä kymmenen jakson mittainen minisarja. Kirjan suomenkielisen laitoksen esittelyteksti kertoo seuraavaa:

”Billy Summers on palkkamurhaaja, joka tappaa vain jos kohde on riittävän paha. Edessä on vielä viimeinen, rahakas keikka. Sitä varten Billyn on omaksuttava kirjailijan peiterooli ja asetuttava pikkukaupunkiin odottamaan. Hän päättää oikeastikin kirjoittaa, sillä vuodet armeijan leivissä ovat näyttäneet hänelle ihmisluonnosta yhtä ja toista. Tosin ei mitään sellaista kuin sotku, joka hänellä pian on siivottavanaan. Eikä taatusti mitään niin ihanaa kuin Alice. Mutta kuka suojelisi Alicea pahoilta miehiltä, jos kaikkein pahin on sittenkin Billy Summers?”

Billy Summers