Uusimmat

Suomessa julkaistaan tällä viikolla jättielokuva, jonka ensi-illan piti olla jo joulukuussa 2019

08.02.2022 07:49 Muropaketin toimitus

Kuolema Niilillä

Jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet, Kenneth Branaghin ohjaama ja tähdittämä Kuolema Niilillä -elokuva olisi saanut ensi-iltansa jo joulukuussa 2019. Elokuvan julkaisua on kuitenkin jouduttu lykkäämään moneen kertaan. Koronapandemian lisäksi viivästyksiä aiheutti näyttelijä Armie Hammer.

Kuten viime vuonna laajalti uutisoitiin, myös The Lone Rangerista tutun Armie Hammerin henkilökohtaiset ongelmat nousivat julkisuuteen ja heittivät vakavan varjon Kuolema Niilillä -elokuvan ylle. Disney kuitenkin lopulta päätti, että Hammerin hahmo pysyy elokuvassa, eikä uusia kuvauksia järjestetä.

The Lone Ranger -tähti kirjautui vieroitukseen huume-, alkoholi- ja seksiongelmiensa takia

Tällä viikolla Kuolema Niilillä pääsee vihdoinkin valkokankaille niin USA:ssa kuin Suomessakin. Perjantaina 11. helmikuuta ensi-iltansa saava elokuva on mysteeritrilleri, joka kertoo pakkomielteisen rakkauden aiheuttaman tunnekaaoksen kuolettavista seurauksista.

Belgialaisen mestarietsivän Hercule Poirot’n Egyptin loma hohdokkaalla jokilaivalla muuttuu kauhistuttavaksi murhaajajahdiksi, kun täydelliseltä vaikuttavan pariskunnan idyllinen häämatka saa traagisen lopun. Eeppisten aavikkomaisemien paahteeseen ja majesteettisten Gizan pyramidien varjoon sijoittuva kertomus ylitsevuotavasta intohimosta ja hillitsemättömästä mustasukkaisuudesta tuo keskiöön kosmopoliittisen joukon virheettömän tyylikkäitä matkustajia.

Pääosia kevätkauden suurimpiin lukeutuvassa elokuvassa esittävät Branaghin ja Hammerin lisäksi Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders ja Letitia Wright.