Uusimmat

Tänään alkaneen Netflix-sarjan ohjaajalta erikoinen ohje: “Katsokaa ensimmäiset jaksot kahdesti ennen kuin jatkatte pidemmälle”

12.10.2018 13:10 Muropaketin toimitus

Netflixissä tänään julkaistu The Haunting of Hill House on Shirley Jacksonin klassikkoromaaniin pohjautuva kauhusarja. Ensimmäisen kauden kaikki kymmenen jaksoa löytyvät nyt suoratoistopalvelusta myös Suomessa.

Virallinen synopsis kertoo The Haunting of Hill Housesta hyvin vähän:

”Menneisyyden ja nykyhetken välillä häilyvää rikkonaista perhettä vainoavat muistot vanhasta kodista sekä kauhistuttavat tapahtumat, jotka ajoivat perheen pois talosta.”

Enempää ennakkotietoja ei sarjan tarinasta kannata eteenpäin haaliakaan, sillä mysteeri on ratkaiseva osa The Haunting of Hill Housen nautintoa.

Eikä sarjaa kannata edes ahmia kerralla, on sarjan luoja Mike Flanagan huomauttanut Bloody Disgusting -sivustolle. Paras tapa nauttia The Haunting of Hill Housesta on katsoa sarjasta ensin puolet, santsata ja vasta sitten ahmia loput jaksot.

”Olisi mielestäni viisasta katsoa viisi ensimmäistä jaksoa kahteen kertaan”, Flanagan opasti. ”Viidessä ensimmäisessä jaksossa tehdään pohjatyötä. Kuudennessa jaksossa ymmärrämme kunnolla millaista sarjaa oikein katsomme. Moni hahmo ymmärtää vasta kuudennessa jaksossa mitä oikeasti tapahtuu.”

Käsikirjoittaja Jeff Howard on ollut samoilla linjoilla. ”Viides jakso on mielestäni koko sarjan huippukohta. Se on kuin lyhytelokuva ja massiivinen hahmotutkielma.”