Tänään tv:ssä: 20 vuotta täyttävän toimintaleffasarjan avausosa – Syksyllä 2001 tuskin kukaan arvasi, millainen megasuksee olisi luvassa

09.06.2021 09:16 | Muropaketin toimitus

Fast & Furious -elokuvasarja alkoi vuonna 2001. Syyskuussa Suomeen saapunut The Fast and the Furious sai meillä nimen Hurjapäät, ja vaikutti pitkään aika yhdentekevältä toimintapätkältä muiden joukossa. Katsojia kertyi reilut 46 000. Peruskauraa.

Rob Cohenin ohjaama Hurjapäät menestyi kuitenkin maailmalla sen verran hyvin, että elokuva sai jatko-osan. Ja useammankin. Vuosien saatossa Fast & Furiousista on muodostunut yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvasarjoista, ja kesäkuun lopulla saa ensi-iltansa jo yhdeksäs perhearvoja vaaliva kaahailuleffa.

Nyt on siis monin tavoin otollinen hetki katsoa uudestaan Hurjapäät 20 vuoden takaa. TV5 esittää sen tänään kello 21.05 alkaen. Lisäksi leffa löytyy verkon vuokraamoista, mutta ei suoratoistopalveluista.

Yöllä Dom Toretto on Los Angelesin katujen kruunaamaton kuningas. Dom elää vauhdinmaailmassa kuin rock-tähti, öisin järjestettävissä laittomissa katuajoissa moottorijengit ottavatarmotta yhteen. Hurjapäisimmät ajajat nousevat legendoiksi. Ja Dom on legendojen legenda. Ainoa ongelma: poliisi epäilee Domia kallisarvoisen huipputeknologian varastamisesta ja soluttaaagentin hänen sisäpiiriinsä. Etsivä Brian O’Conner onnistuu tehtävässään yli odotusten ja päätyyDomin oikeaksi kädeksi. Sitten jotain odottamatonta tapahtuu: Brian rakastuu Domin sisareen. Kaduilla kumi palaa ja poliisin mielessä myllertää. Rakkaus vai velvollisuus?

Muropaketin uusimmat