Uusimmat

Tänään tv:ssä: Yksi maailman parhaista komedioista – ohjauksesta vastasi kaksi brittimiestä ja 76 203 laamaa

19.09.2019 06:01 Muropaketin toimitus

Yle Teema ilahduttaa torstai-iltaa komediaklassikkojen kirkkaimpaan kärkeen kuuluvalla elokuvalla.

Monty Python and the Holy Grail eli Monty Pythonin hullu maailma nähdään Yle Teemalla tänään kello 21.00 alkaen.

Elokuvaa sopii kuvailla vaikkapa seuraavasti:

”Ja nyt! Vihdoin ja viimein! Elokuva, joka on täysin erilainen kuin ne jotkut toiset elokuvat, jotka eivät ole aivan samanlaisia kuin tämä. Kuningas Arthur ja hänen ympäripyöreän pöydän ritarinsa karauttavat Pyhän Graalin metsästykseen! Hevosia ei ole, mutta aseenkantajilla on toki kookospähkinänkuoret (klopoti-klop!). Kauhistuttavat, joskin koomiset seikkailut odottavat sankareita. Sanavarastoltaan sangen rajoittuneet Ni-ritarit uhkaavat heidän henkeään ja rääväsuinen fransmanni taas pelottelee ilmavaiva-aseellaan. Ja killuttimillaan. Vastustajat ovat sisukasta sorttia: vaikka kädet ja jalat olisi sivallettu miekalla irti, hampaat ja kieli ovat edelleen terävät. Mutta niin vaan urheiden sankareiden matka jatkuu läpi häähumun ja ruttokylien, kunnes lopulta vastaan tulee hirmuinen tappajajänis?!”

Holy Grailin ohjasivat Terry Gilliam ja Terry Jones – sekä 76 203 laamaa, kuten elokuvan hillittömät alkutekstit meille tietävät kertoa:

Monty Pythonin hullun maailman traileri näyttää puolestaan tältä:

Ja tältä näyttää humalainen flamingo (kyseisellä linnulla ei ole tekemistä illan elokuvan kanssa, mutta se ei nyt ole olennaista):