Uusimmat

Thor: Ragnarokin ohjaaja tietää tulevansa unohdetuksi: “Eihän kukaan muista Casablancankaan ohjaajaa”

01.06.2023 09:30 Aki Lehti

Taika Waititin Next Goal Wins -komedia nähdään marraskuussa.

Muun muassa Jojo Rabbit -ja Thor:Ragnarok -elokuvista tutun Taika Waititin Next Goal Wins -jalkapallokomedia nähdään marraskuussa. Ohjaaja-käsikirjoittaja kertoo uutuudesta ja muistelee menneitä The Hollywood Reporterin laajassa kansikuvajutussa.

Waititi pohtii haastattelussa myös omaa kuolevaisuuttaan ja sitä mitä jättää jälkeensä. Hän kertoo tietävänsä tulevansa unohdetuksi.

”Olen 47-vuotias, en jaksa enää stressata. Se mitä kukin meistä jättää jälkeensä tuntuu olevan ihmisille pakkomielle. Totuus on se, ettei kukaan muista meitä tulevaisuudessa. Kuka ohjasi Casablancan? Yhden kaikkien aikojen parhaista elokuvista. Kukaan ei muista hänen nimeään, eli miksi vitussa minut muka muistettaisiin”, ohjaaja selittää perinteisen rasittavaan Take-away Titty -tyyliinsä.

Waititilla on pointtinsa, mutta esimerkki on kehno, sillä suunnilleen jokainen cinefiili kyllä muistaa ohjaaja Michael Curtizin. Meille suomalaisille mies on jäänyt mieleen myös Sinuhe, egyptiläinen -elokuvan ohjaajana. Curtizin lähemmäs 180 nimikkeen filmografia löytyy IMDb:stä.

Waititin Next Goal Wins -leffassa esiintyvät muun muassa Michael Fassbender, Will Arnett ja Elisabeth Moss. Se saa ensi-iltansa 17. marraskuuta.

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat