UUSIMMAT

Tiesitkö tämän: Erikoistehosteita ei tarvittu, kun ”erittäin viehättävät naiset” auttoivat luomaan aution Lontoon vuoden 2002 hittielokuvaan

07.02.2019 08:18 | Muropaketin toimitus

Suomen televisiossa useampaan kertaan nähty 28 päivää myöhemmin -zombielokuva esitetään taas ensi yönä.

Danny Boylen ohjaamassa 28 päivää myöhemmin -elokuvassa (28 Days Later, 2002) tappava ja parantumaton virus leviää pitkin Iso-Britanniaa, ja muuttaa ihmiset ”juokseviksi zombeiksi”. Elokuvan pääosissa nähdään Cillian Murphy ja Naomie Harris.

Yksi 28 päivää myöhemmin -elokuvan vaikuttavimmista kohtauksista – ellei peräti kaikista vaikuttavin kohtaus – nähdään sen alkupuolella, kun tarinan päähenkilö Jim harhailee hämmentyneenä pitkin autiota Lontoota. Jim nähdään esimerkiksi Westminster Bridgellä, Piccadilly Circusissa, Horse Guards Paradessa ja Oxford Streetillä, joilla riittää jalankulkijoita ja liikennettä tavallisesti läpi vuorokauden. 28 päivää -elokuvassa kaikkialla on kuitenkin autiota.

Nykyään kohtaus olisi toteutettu tietenkin digitaalisten tehosteiden avulla, mutta Danny Boyle ja kumppanit eivät turvautuneet 2000-luvun alussa kikkailuihin; he tyhjensivät Lontoon ydinkeskustan oikeasti.

Lontoon poliisi katkaisi Lontoon tietyiltä kaduilta liikenteen elokuvaa varten sunnuntaisin aamuyöstä. Kuvausaikaa oli lyhyimmillään vain joitakin minuutteja, joten kaiken piti toimia nopeasti. Elokuvan tuottajat arvasivat, että liikenteen katkeaminen ärsyttäisi monia autoilijoita, ja he päättivätkin turvautua psykologiseen kikkaan varmistaakseen asioiden sujumisen suunnitelmien mukaan. IMDb:n mukaan autoiljoita valistamaan ja varoittamaan palkattiin erittäin viehättäviä nuoria naisia, heidän joukossaan Danny Boylen tytär. Tämän seurauksena viesti erikoisjärjestelyistä meni läpi helpommin ja kuvaukset saatiin valmiiksi ilman turhia välikohtauksia.

28 päivää myöhemmin alkaa Foxilla kello 00.25.

Muropaketin uusimmat